De GGD regio Utrecht is momenteel de testbussen aan het vervangen voor vaste locaties. Naast het feit dat de bussen niet winterproof zijn, verwacht de GGD dat de testvraag de komende tijd sterk gaat stijgen in verband met de Omikron-variant. Hierdoor is de GDD genoodzaakt om het testen efficiënter in te richten op een aantal grotere, vaste locaties in de regio. 

Per 9 januari is de testbus in Lopik gesloten

De testbus in Lopik wordt niet meer ingezet. Als alternatieve locatie kunnen inwoners van de gemeente Lopik terecht bij de testlocatie in Vianen. Daarnaast opent per 17 januari a.s. zeer waarschijnlijk een nieuwe testlocatie in IJsselstein.

Vanaf maandag 10 januari wordt voorlopig alleen op afspraak getest. Het is dan niet mogelijk om zonder afspraak naar de testlocaties te komen. Een afspraak maken kan via de website: www.coronatest.nl of u kunt bellen met het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of het telefoonnummer van GGD regio Utrecht via 030 - 630 54 00. Op basis van de postcode wordt de afspraak gepland. Of de test kan worden afgenomen bij de testunit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er wordt altijd gekeken naar de dichtstbijzijnde locatie.  

Meer informatie kunt u vinden via https://www.ggdru.nl/corona/testen-op-corona