Groep 7-8 Immanuelschool Lopikerkapel winnaars project Doordenkers Gezocht

Op maandag 1 juli 2024 om 11.00 uur vond de prijsuitreiking plaats voor het project Doordenkers Gezocht. Wie o wie heeft de beste oplossing bedacht? Wethouder Gerrit Spelt verraste de winnende groep 7/8 van de Immanuelschool in Lopikerkapel met een bezoek. De leerlingen presenteerden hun ontwerp en lichtten hun ideeën toe. Maten, materialen en kosten waren allemaal meegenomen. Omdat – toeval of niet – de directe omgeving van de school de komende jaren opnieuw ingericht wordt, kunnen de ideeën echt worden meegenomen in het nieuwe ontwerp. Dus zijn er straks groene parkeerplaatsen voor de school en fijne, goed doordachte, bloemrijke zitplekken en afvalbakken? Dan zaten de bedenkers hiervan in deze groep 7/8 van juf Elisabeth!

Over het project Doordenkers Gezocht  
In ieder kind schuilt een wereldvernieuwer. Kinderen onderzoeken als een kunstenaar een belangrijk klimaatvraagstuk van de gemeente. Want om klimaatproblemen op te lossen, hebben we creatieve denkers nodig! Wethouder Gerrit Spelt riep in dit project de leerlingen op om na te denken over een oplossing voor een probleem in de gemeente. Lopik kampt met hittestress door te veel betegelde schoolpleinen, speelplaatsen en tuinen. 

Onder leiding van Mechelien van Rutten gingen de leerlingen op onderzoek uit. Verschillende locaties werden hierbij onderzocht: het Bosplan, natuurgebied Willeskop en park De Lopikerhout. Wat voor oplossingen zien we in de natuur? Hoe zorgen dieren en planten voor verkoeling en hoe kunnen wij in de toekomst zelf ons hoofd koel houden? 

Dit project vindt plaats in het kader van het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht voor alle groepen 7-8 van alle basisscholen in de gemeente Lopik. Voor meer informatie zie het lesmateriaal op de website van Kunst Centraal: Doordenkers gezocht - Kunst Centraal. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met ester.prins@kunstcentraal.nl

Leerlingen Immanuelschool presenteren hun ideeën.
Wethouder Gerrit Spelt verrast de klas met het bericht dat zij de winnaars zijn.