Inleveren medicijnen en injectienaalden(11-05-2017)

Home > Afval > Inleveren medicijnen en injectienaalden

Inleveren medicijnen en injectienaalden(11-05-2017)

Gebruikte en ongebruikte injectienaalden en restanten van medicijnen mogen niet bij het huisvuil. Stel je voor dat een burger (vuilnisman) zich prikt aan een naald! Of dat een spelend kind een ‘snoepje’ vindt dat in werkelijkheid een gevaarlijk medicijn is! Medisch afval hoort op een juiste manier ingeleverd te worden bij de Lopikse Apotheek of bij het KCA depot. Batterijen en producten met oplosmiddelen kunnen in de rode KCA box bij het klein chemisch afval (KCA) ingeleverd worden. Losse naalden mogen in geen geval ingeleverd worden bij het KCA depot. Als naalden ingeleverd worden bij het KCA depot dan moeten deze altijd aangeleverd worden in de daarvoor bestemde naalden box die verkregen is bij de apotheek of bij de buitendienst.

Wat moet ik doen?

Mocht u toch medicijnen en naalden inleveren bij het KCA depot dan gelden onderstaande regels.
* In het belang van uw privacy is het van belang om uw naam en adresgegevens van de medicijnverpakkingen thuis te verwijderen. Bijsluiters en kartonnen doosjes e.d. kunnen bij het oud papier.
* Vervolgens kunt u de gebruikte en ongebruikte injectiespuiten of -naalden in de daarvoor bestemde naalden box aanleveren. Ook de restanten van medicijnen kunt u gratis afgeven bij:

• de Lopikse Apotheek; Beatrixplantsoen 1, 3411 DA  LOPIK
  • het KCA-depot op onze Gemeentewerf aan de M.A. Reinaldaweg 21, LOPIK.

Als uw apotheek injectiespuiten levert, krijgt u er een naalden box bij van de apotheek. Hierin kunt u de gebruikte en ongebruikte naalden en spuiten (zonder verpakking!) veilig en makkelijk verzamelen. Een volle naalden box  geeft u ook weer af bij uw apotheek. U krijgt dan namelijk weer een lege box mee naar huis. Deze service is geheel gratis.

Klein chemisch afval kan ingeleverd worden op onze Gemeentewerf.

Heeft u verder nog vragen? Bel of e-mail ons via (0348) 554263, gemeente@lopik.nl.

Ons verzoek aan u:

Gebruik voor het inleveren van de naalden de gratis naalden box. Levert u een volle naalden box het liefst in bij uw eigen apotheek , dan kunt u daar weer een lege box mee naar huis nemen. Deze service is geheel gratis. Als u onverhoopt de naalden box inlevert bij het KCA depot dan krijgt u, als deze op voorraad zijn, ook een box mee.

Naalden, gebruikt of ongebruikt,  mogen nooit in de rode KCA container worden aangeleverd.