Lege batterijen? Lever ze in! (20-04-2021)

Home > Afval > Lege batterijen? Lever ze in!

Lege batterijen? Lever ze in! (20-04-2021)

Wat doet u met lege batterijen? Wij vinden lege batterijen nog weleens tussen het PMD- en restafval. Lege batterijen horen niet in de prullenbak. Er zitten stoffen in batterijen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Ook kunnen ze in de prullenbak brandjes veroorzaken.

Gooi ze niet weg maar lever ze in! In elke lege batterij zit nog een dikke plus. Van de teruggewonnen metalen worden allerlei nieuwe producten gemaakt: van een brilmontuur tot een fiets en van een armband tot een dakgoot. Batterijen kunnen veilig worden ingeleverd in de inzamelbakken bij winkels en supermarkten. Kijk op legebatterijen.nl waar dat kan.

Dus lever ze in en geef ze een nieuw begin!