Pak in de zak (plastic, metaal en drankenkartons) (05-01-2015)

Home > Afval > Pak in de zak (plastic, metaal en drankenkartons)

Pak in de zak (plastic, metaal en drankenkartons) (05-01-2015)

Drankenkartons en blik mogen bij het kunststof verpakkingsafval. Deze PMD (plastic, metaal en drankenkartons) worden geheel volgens een nieuwe methode uitgesorteerd en gerecycled. Dat heeft een gunstig effect op het milieu en scheelt ruimte in uw grijze minicontainer.

Wat mag erbij?

Bij PMD inzamelen mogen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken samen worden ingezameld. Maar wat valt daar onder:

Plastic
Plastic flessen, flacons, bekers, kuipjes, plastic tubes, potjes, deksels, zakken en folies. Plastic flessen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Plastic doppen mogen op de flessen blijven zitten.

Metaal
Frisdrankblikjes, blikjes van honden- en kattenvoer, soep- en groenteblikken, metalen deksels, tubes en doppen, aluminium schaaltjes en bakjes. Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de verpakkingen blijven zitten.

Drinkpakken
Pakken voor sap en zuivel zoals melk, yoghurt, vla, e.d., drinkpakjes voor kinderen. Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de verpakkingen blijven zitten.