Tarief aanbieden huishoudelijk restafval op gemeentewerf (04-01-2021)

Home > Afval > Tarief aanbieden huishoudelijk restafval op gemeentewerf

Tarief aanbieden huishoudelijk restafval op gemeentewerf (04-01-2021)

Om recht de doen aan het principe ‘de vervuiler betaalt’, kan huishoudelijk restafval vanaf 2020 alleen nog tegen betaling rechtstreeks op de gemeentewerf worden aangeboden. Voor een zak van maximaal 60 liter wordt € 3,05 (prijspeil 2021) in rekening gebracht. Dit bedrag is gebaseerd op het tarief voor de container met een inhoudsmaat van 240 liter en dan omgerekend naar een 60-literprijs.

Deze maatregel is bedoeld voor het huishoudelijk restafval dat normaalgesproken in de restafvalcontainer (grijze kliko) zou moeten worden aangeboden. Overige zaken zoals meubels, matrassen, tuinafval enz. kunnen ook in 2020 gratis worden aangeboden.