Bekendmakingen

Home > Bekendmakingen

Bekendmakingen

De Wet elektronische publicaties per 1 juli 2021

Bent u benieuwd of uw (over)buren een (omgevings)vergunning hebben aangevraagd en/of de gemeente Lopik de aangevraagde vergunning heeft verleend?  Of wilt u weten of en tot wanneer een bestemmingsplan ter inzage ligt?

Gemeenten in Nederland zijn vanaf 1 juli 2021 verplicht alle officiële gemeentelijke regelgeving en bekendmakingen/kennisgevingen digitaal bekend te maken via www.officielebekendmakingen.nl. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verordeningen, beleidsstukken, verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een (omgevings)vergunning voor een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het slopen van een gebouw. 

Op de website www.officielebekendmakingen.nl kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. Als u op de website zoekt op postcode en woonplaats, kunt u bekijken welke vergunningen er in die omgeving zijn verstrekt.

Bekijk ook:

Bekendmakingen bij u in de buurt

Op de hoogte blijven van kennisgevingen van de gemeente, provincie en waterschappen kan ook via:

  • Berichten over uw buurt
    Via de digitale service van de overheid ‘Berichten over uw buurt’, kunt u zich via de website www.overheid.nl abonneren op de e-mailservice of de berichten online bekijken.

Voor de informatie wordt gebruikgemaakt van de wettelijke publicaties op www.overheid.nl. Deze apps bieden een extra service waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Daarvoor zijn de publicaties op Overheid.nl zelf leidend. De gegevens worden één keer per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later pas beschikbaar is in de app.

Service op papier (Het Kontakt)

Omdat niet iedereen internet heeft, geven wij wekelijks een korte weergave van de publicaties van alle verplichte officiële regelgeving en bekendmakingen/kennisgevingen in huis-aan-huisblad Het Kontakt op onze gemeentepagina. Ter verduidelijking wordt aangegeven dat de publicaties op www.officielebekendmakingen.nl de juridisch geldende publicaties zijn zoals per 1 juli 2021 verplicht. De publicaties in het huis-aan-huisblad zijn slechts informatief voor zover het een publicatie betreft zoals hierboven bedoeld.

Archief

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig