2016: Informatieavond bestemmingsplan Landelijk gebied Lopik

Home > Bestemmingsplan landelijk gebied van Lopik > 2016: Informatieavond bestemmingsplan Landelijk gebied Lopik

2016: Informatieavond bestemmingsplan Landelijk gebied Lopik

In de afgelopen twee weken zijn er twee informatieavonden gehouden over het nieuwe bestemmingsplan voor het landelijk gebied van Lopik. Op woensdag 20 januari in De Schouw in Lopik en op woensdag 27 januari in het Dorpshuis XXL in Benschop.

Het programma van beide avonden was gelijk. Wethouder Gerrit Spelt opende de avond met een korte introductie waarna er een presentatie volgde door Jan Oosterkamp van het stedenbouwkundigadviesbureau BugelHajema en door Joost Broeke van de gemeente Lopik.

De gehele presentatie van de avonden kunt u vinden via onderstaande link:

Presentatie bestemmingsplan Landelijk gebied van Lopik

Het doel van beide avonden was het informeren van de inwoners over het nieuwe bestemmingsplan Landelijk gebied Lopik. Door een veranderende maatschappij en nieuwe wetgeving is de aanpak afwijkend van wat we gewend zijn. Anders dan in het verleden zullen inwoners meer worden betrokken bij het proces en nadrukkelijk worden uitgenodigd om input te leveren. Een eerste aanzet hiervoor is de uitnodiging om gebruik te maken van de mogelijkheid voor een ’10 minuten gesprek’.

Nog tot uiterlijk 5 februari is het mogelijk om zich aan te melden voor een kort gesprek waarin men een bepaald perceel kan bespreken. Met name toekomstige (gewenste) ontwikkelingen kan men in dit gesprek aangeven. Aanmelden kan via de mail: marianne.van.schaik@lopik.nl of telefonisch 0348 559911.

Ook in een later stadium van het proces zal er nog voldoende ruimte zijn voor inwoners om inspraak te geven.