Aangepaste dienstverlening Gemeentehuis en Gemeentewerf

Home > Coronavirus (COVID-19) > Aangepaste dienstverlening Gemeentehuis en Gemeentewerf

Aangepaste dienstverlening Gemeentehuis en Gemeentewerf

Onze dienstverlening is voor de komende periode aangepast. We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en beperken fysieke contacten daarom tot alleen die afspraken die echt noodzakelijk zijn.

Daarnaast geldt de maatregel 'Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts' om verspreiding van het Coronavirus zo klein mogelijk te houden, ook voor onze medewerkers. Daardoor zijn er momenteel helaas minder collega's aan het werk. Met het oog op de gezondheid van ons personeel én de continuïteit van alle diensten hebben wij daarom moeten besluiten de openingstijden van ons gemeentehuis en onze gemeentewerf aan te passen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij zijn u graag als volgt van dienst:

Gemeentehuis Lopik dicht

Het gemeentehuis in Lopik is in verband met het coronavirus tot nader order gesloten.

Spoedaanvragen en afhalen documenten

Voor spoedaanvragen reisdocumenten en rijbewijzen kunt u alleen telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer (0348) 55 99 55. Ook voor het afhalen van een document dient u telefonisch een afspraak te maken.

Alleen op afspraak en alleen pinbetalingen

Om handcontact te vermijden, kunt u alleen met pin betalen. Vergeet uw pinpas daarom niet mee te nemen. Zonder afspraak kunt u het gemeentehuis niet in.

Gemeentewerf gewijzigde openingstijden en geldende maatregelen

Met het oog op de veiligheid van inwoners en medewerkers, zijn de openingstijden van de gemeentewerf beperkt en gelden uiteraard ook daar de richtlijnen van de Rijksoverheid. Zodat zij volgens normale planning en route uw restafval, GFT, PMD en oud papier kunnen blijven inzamelen. Zodat een gevaarlijk gat in de weg kan worden gerepareerd etc.

Van 11 mei tot 1 juli is de gemeentewerf als volgt geopend:

Let op: Maandag 1 juni (Tweede pinksterdag) is de gemeentewerf de gehele dag gesloten. De gemeentewerf is die week eenmalig op dinsdag 2 juni geopend (van 08.30 - 16.00 uur).

Maandag

08.30 - 16.00 uur

Dinsdag

GESLOTEN

Woensdag

08.30 - 16.00 uur

Donderdag

GESLOTEN

Vrijdag

08.30 - 16.00 uur

Zaterdag

08.30 - 12.30 uur

Houd 1,5 meter afstand, 5 voertuigen tegelijk op terrein en betaal met pin

Op ons afvalbrengstation geldt ook de maatregel van 1,5 meter afstand houden. Er worden niet meer dan 5 voertuigen tegelijk toegelaten op het terrein. Daarmee kunnen de wachttijden voor de slagboom oplopen. Wij verzoeken u vriendelijk om zelf alle handelingen te verrichten als u langskomt. Dit om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Daarom kunt u ook alleen met pin betalen. Vergeet uw pinpas niet mee te nemen.

Dringende oproep afvalsector: Kom niet naar de milieustraat

De afvalsector roept dringend op om niet naar milieustraten te komen met milde klachten en alleen naar de inzamellocaties te gaan als het echt noodzakelijk is. Oude spullen bewaren en later wegbrengen heeft de voorkeur.

Overige dienstverlening

Het ophalen van het Klein Chemisch Afval (KCA) en grof vuil stopt.

De afvalinzameling gaat door volgens de normale planning en route.

De inloopspreekuren van het BSL gaan niet door. Het BSL is wel telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 uur.

Alle evenementen zijn tot 1 september 2020 afgelast.

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig