Afval tijdens coronacrisis

Home > Coronavirus (COVID-19) > Afval tijdens coronacrisis

Afval tijdens coronacrisis

Kom alleen naar de gemeentewerf als het echt moet

De Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) ontvangt steeds meer signalen dat mensen de pandemie gebruiken om hun huis eens flink op te ruimen. Afval dat thuis niet weggegooid kan worden, wordt in veel gevallen naar de milieustraat gebracht.

Ook op de gemeentewerf gelden dezelfde maatregelen tegen het Coronavirus als in Nederland zijn afgekondigd. Houd 1,5 meter afstand en blijf binnen als je milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn etc. Wij verzoeken u vriendelijk om zelf alle handelingen te verrichten als u langskomt! Dit om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Ophalen van afval is vitale maatschappelijke taak
Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiĆ«ne. Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang. De afvalsector doet daarom ook een dringende oproep om niet naar milieustraten te komen met milde klachten en alleen naar de inzamellocaties te gaan als het echt noodzakelijk is. Oude spullen even bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur.

Op dit moment werkt de NVRD samen met de Vereniging Afvalbedrijven en de BRBS aan berichtgeving hoe we als afvalbranche met de pandamie omgaan. Hierover staan wij in nauw contact met het ministerie. Meer informatie vindt u op https://www.nvrd.nl/nieuwsberichten/2020/kom-alleen-naar-de-milieustraat-als-het-echt-moet

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig