Home > Duurzaamheid en energie > 15, 19 en 26 oktober: Digitale 'inloopavonden' duurzame energie. Of vul de vragenlijst in. Uw mening telt!

Het klimaat verandert. De temperatuur op aarde stijgt. Dit komt door de toename van broeikasgassen. Steeds vaker zien we hier de gevolgen van: een stijgende zeespiegel, hittegolven en hevige regenval. Om verdere klimaatverandering te beperken, wil Nederland overstappen van energie uit olie, kolen en gas naar energie die duurzaam is opgewekt door zon, water en wind. De regering verwoord deze ambitie in het Klimaatakkoord.

Regionale Energiestrategie

In Regionale Energiestrategieën worden veel nationale afspraken uit het Klimaatakkoord in de praktijk gebracht. Hiervoor is Nederland opgedeeld in 30 energieregio’s. Lopik is onderdeel van de energieregio U 16, samen met nog 15 andere gemeenten, 4 waterschappen en de provincie Utrecht. Samen bepalen deze partijen hoe zij als regio bij willen dragen aan de landelijke doelstelling om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten dan in 1990.

Duurzame energie in de gemeente Lopik

De gemeente Lopik wil stappen zetten om op grote schaal duurzame energie op te wekken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van windmolens of het aanleggen van zonnevelden. Hiervoor vinden wij het belangrijk dat u, als inwoner of ondernemer van de gemeente Lopik, meedenkt met ons.

Uw mening telt!

Wilt u graag meedenken over dit onderwerp? Vul de vragenlijst in via de volgende link:

Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De resultaten van deze vragenlijst publiceren we op de website van de gemeente.

Digitale 'inloopavonden'

Wilt u graag actiever meedenken over het opwekken van duurzame energie in de gemeente Lopik? Neem dan deel aan één van de digitale 'inloopavonden' op:

• donderdagavond 15 oktober
  • maandagavond 19 oktober
  • maandagavond 26 oktober

Klik op de onderstaande link om u aan te melden:

LET OP: In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, worden de inloopavonden digitaal georganiseerd. Na aanmelden ontvangt u voorafgaand aan de digitale 'inloopavond' van uw keuze een e-mail met instructies om online deel te nemen aan de digitale 'inloopavond'.