Webinar RES terugkijken

Home > Duurzaamheid en energie > Webinar RES terugkijken

Webinar RES terugkijken

Gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Vijfheerenlanden, Oudewater, Stichtse Vecht, IJsselstein, Montfoort en Lopik organiseerden samen een webinar over de regionale energiestrategie (RES). In het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken dat 30 energieregio’s onderling afspreken hoeveel en waar ze duurzame energie gaan opwekken. De regio’s leggen hun afspraken vast in een Regionale Energiestrategie (RES). Maar wat is de RES nou precies? Wat betekent dit voor de gemeente Lopik? En hoe kan ik hier als inwoner over meepraten? Deze vragen kwamen aan bod tijdens de online voorlichtingssessie op woensdag 9 september 2020.

Tijdens het webinar werd toegelicht wat de RES precies is en vertelden wethouders van de betrokken gemeenten hoe zij de afgelopen tijd met de RES zijn beziggeweest. Ook gingen experts dieper in op participatie en de RES en de invloed die de RES heeft op het landschap. En natuurlijk was er ook ruimte om online vragen te stellen.

U kunt het webinar terugkijken op YouTube. Klik hiervoor op de onderstaande afbeelding.

Nationaal Programma Regionale Energiestrategie

In 2019 publiceerde het kabinet het Klimaatakkoord. Hierin staat dat we met elkaar de CO2-uitstoot sterk gaan verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Een van de afspraken is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) kan worden opgewekt. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen mogelijkheden en keuzes. Het Nationaal Programma RES ondersteunt de regio's bij het maken van de RES.

Blijf op de hoogte over een duurzame gemeente

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.lopik.nl/energie.

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig