Breed Sociaal Loket

Home > Hulp en Zorg > Breed Sociaal Loket

Breed Sociaal Loket

Vragen rond hulp en zorg? Bel het Breed Sociaal Loket

Hebt u vragen rond hulp en zorg of ervaart u problemen bij de opvoeding, neem dan contact op met het Breed Sociaal Loket. Bijvoorbeeld bij een lichamelijke of psychische beperking, ziekte, verslaving, werkloosheid, geldproblemen, ouderdom of eenzaamheid. Medewerkers van het Breed Sociaal Loket helpen u om de juiste zorg te vinden.

Bel voor een afspraak naar het Breed Sociaal Loket (0348) 55 99 55 of mail naar bsl@lopik.nl.  
Bereikbaar van maandag t/m donderdag 09.00-17.00 en vrijdag 09.00-12.00

Als u ons algemene nummer belt, dan krijgt u eerst een medewerker van ons Klant Contact Centrum aan de lijn. Die stelt u een paar vragen, zodat zij u goed kan doorverbinden. U kunt ook zeggen dat u direct met het Breed Sociaal Loket verbonden wilt worden.

Het Breed Sociaal Loket helpt oplossingen vinden

Het Breed Sociaal Loket helpt u om de juiste oplossing voor uw problemen te vinden. We kijken eerst wat u zelf kunt doen. Vervolgens kijken we wat uw omgeving kan doen. Daarna bespreken we welke hulp of andere oplossing u nodig hebt. De medewerker van het Breed Sociaal Loket brengt u in contact met de juiste zorgverlener of zorgorganisatie.

Zo werkt het Breed Sociaal Loket

U belt, mailt of bezoekt het Breed Sociaal Loket en legt uw probleem uit. De medewerker stelt vaak nog een aantal vragen, om helder te krijgen wat er aan de hand is. Meestal wordt er daarna een afspraak gemaakt om door te praten over uw precieze vraag en de mogelijke oplossingen. Dit gebeurt vaak bij u thuis of op een plek waar u dat graag wilt. Het is altijd mogelijk dat u iemand vraagt om hierbij aanwezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een familielid of een kennis waarvan u het prettig vindt dat zij met u meedenken. Op basis van het gesprek maakt de medewerker samen met u een plan. Vervolgens zet zij de oplossing in gang.

Spreekuren Breed Sociaal Loket

De spreekuren van het Breed Sociaal Loket zijn op maandag en dinsdag van 9.00 – 10.00 uur en op donderdag van 13.30 – 14.30 uur. Deze (inloop)spreekuren vinden plaats in het Medisch Centrum van Lopik aan het Beatrixplantsoen 1. U vindt ons op de eerste verdieping, boven aan de trap naar rechts, einde korte gang naar links en dan de eerste deur rechts.  

Bovendien zijn op verschillende dagen medewerkers met verschillende expertises aanwezig. Op maandag, dinsdag en donderdag kunt u terecht bij een medewerker van algemeen maatschappelijk werk. Op dinsdagochtend kunt u terecht bij een medewerker van de WIL (Werk Inkomen Lekstroom) en op donderdag bij een medewerker met als expertise jeugd en opvoeding.

Schuldhulpverlening

Wanneer u als burger, vanwege problemen of onvoorziene omstandigheden, niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen, dan kunt u aanspraak maken bij schuldhulpverlening. Wanneer u schulden heeft en wanneer u niet door een andere instantie geholpen kunt worden, wordt getracht een afdoende en duurzame oplossing te vinden door middel van schuldbemiddeling, schuldsanering en budgettering.