Hulpmiddelen aanvragen

Home > Hulp en Zorg > Hulpmiddelen aanvragen

Hulpmiddelen aanvragen

Als u problemen heeft met verplaatsen en functioneren in en om uw huis, dan kunt u bij de gemeente een Wmo-hulpmiddel aanvragen. Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of een traplift.

U vraagt ze aan via het Breed Sociaal Loket. Een medewerker gaat met u in gesprek en zoekt samen met u oplossingen. 

Het huisbezoek

In het gesprek willen we helder krijgen wat u precies nodig hebt. We kijken eerst wat u zelf kunt doen. Daarna bespreken we of er mensen in uw omgeving zijn die u kunnen helpen. Ten slotte kijken we welke hulp u nodig heeft.

De oplossing kan van alles zijn, bijvoorbeeld: een traplift, hulp van een vrijwilliger bij het boodschappen doen, aangepast vervoer, iemand die regelmatig langskomt en u gezelschap houdt, dagbesteding of hulp bij het huishouden.

Kiezen voor een zorgaanbieder met een contract

U kunt de hulpmiddelen of woningaanpassingen regelen bij een van de bedrijven waarmee wij een contract hebben afgesloten.

U kunt ook een ander bedrijf inschakelen. Dan kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. U regelt de betaling dan zelf met het bedrijf.

Eigen bijdrage

Voor Wmo-voorzieningen betaalt u altijd een eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte van uw eigen bijdrage en regelt de betaling met u. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen op hetcak.nl.