11 en 12 december: Vervangen verkeerslichten N210/Europasingel/Zuiderparklaan (06-12-2018)

Home > Nieuws > 11 en 12 december: Vervangen verkeerslichten N210/Europasingel/Zuiderparklaan

Dit item is verlopen op 13-12-2018.

Op dinsdag 11 en woensdag 12 december 2018 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast op het kruispunt van de provinciale weg N210 (M.A. Reinaldaweg) met de Europasingel/Zuiderparklaan in Lopik.

De vervanging is nodig omdat de techniek in de kast is verouderd en aan het eind van zijn levensduur is. Een nieuw regelsysteem met slimme verkeerslichten* gaat zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg, het aanbrengen van nieuwe dectectielussen in het wegdek en het aansluiten/inregelen van de nieuwe software.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft de hoofdrijbaan van de N210 gewoon open voor verkeer. De aansluitingen met de Europasingel en de Zuiderparklaan worden zowel op 11 als op 12 december afgesloten, tussen 07.00 en 15.00 uur. De omleidingsroutes worden dan met gele borden langs de weg aangegeven.

• Het verkeer vanuit Lopik wordt omgeleid via de Burgemeester Schumanlaan en de Vrijheidslaan.
  • Het verkeer naar de Zuiderparklaan wordt omgeleid via de parallelweg.
  • Fietsers kunnen de werkzaamheden altijd passeren.
  • Bussen blijven hun normale route rijden.
  • In noodgevallen krijgt het calamiteitenverkeer een vrije doorgang over het kruispunt.

Slag om de Arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Als de planning onverhoopt verandert, bericht de provincie Utrecht u daarover.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het slijpen in het asfalt kan de nodige herrie geven. De aannemer doet er uiteraard alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.

Nadere informatie

Met vragen of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Geurt Dijkstra van de provincie Utrecht:

t. (030) 258 24 81

e. geurt.dijkstra@provincie-utrecht.nl

*Slimme verkeerslichten

In de nieuwe verkeersregeling is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De nieuwe regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.