12 juli: Militaire oefening (09-07-2018)

Home > Nieuws > 12 juli: Militaire oefening

12 juli: Militaire oefening (09-07-2018)

Dit item is verlopen op 13-07-2018.

Het mariniersopleidingscentrum (MOC) is één van de acht scholen die onderdeel vormen van de afdeling Opleidingen Koninklijke Marine. Het MOC houdt een militaire oefening van 4 t/m 13 juli in delen van de provincies Friesland, Groningen, Utrecht en Zuid-Holland. De oefening speelt zich voornamelijk af op militaire oefenterreinen. Op de onderstaande datum zal de eenheid zich buiten het oefenterrein bevinden in de provincie Utrecht:

Donderdagavond 12 juli verplaatst de eenheid zich te voet vanuit De Meern, via Montfoort, Lopik en Schoonhoven naar de kazerne in Rotterdam, waar zij vrijdagochtend arriveren.

De verplaatsingen te voet worden begeleid door twee voertuigen. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie en/of oefenmunitie.