17 of 18 jaar en dan? Leer alles over geldzaken! (20-02-2018)

Home > Nieuws > 17 of 18 jaar en dan? Leer alles over geldzaken!

17 of 18 jaar en dan? Leer alles over geldzaken! (20-02-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 16-03-2018.

Op donderdag 15 maart 2018 is iedereen van 16 tot en met 18 jaar uitgenodigd voor een informatieavond over alles wat je moet regelen met betrekking tot geldzaken als je 18 jaar wordt. De aanleiding voor de informatieavond is dat 1 op de 5 jongeren tussen de 18 en 24 jaar een schuld heeft. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Wat moet je zelf regelen als je 18 bent?

Er komen veel vragen en signalen binnen van jongeren rond de 18 jaar over wat je nu zelf moet regelen en hoe dat werkt. Wist je bijvoorbeeld dat je vanaf je 18e verjaardag zelf verantwoordelijk bent voor je financiën, verzekeringen en andere geldzaken? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe je dat aanpakt. Tijdens de informatieavond wordt voorlichting gegeven over studiefinanciering en de OV-jaarkaart. Ook krijg je informatie over o.a. je DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering, toeslagen bij de Belastingdienst, schulden, sparen, op jezelf wonen, je bankzaken en administratie.

Interactieve voorstelling van Theatergroep PlayBack 

Theatergroep Playback verzorgt een humorvolle en interactieve opening over in gesprek gaan over geld. Jongeren die van hun ouders hebben geleerd met geld om te gaan, kunnen later makkelijker rondkomen. Het gaat hierbij om bewustwording in de omgang met geld. Het educatieve en interactieve theater vormt het speelse decor voor een confronterend en pakkend dialoog over geldzaken. Zo krijg je inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

Aanmelden

De informatieavond is op donderdag 15 maart 2018 van 19.00 - 22.00 uur in Dorpshuis De Schouw , M.A.A. Schakelplein 6 in Lopik. Jongeren van 16 tot en met 18 jaar zijn van harte welkom, alleen, met vrienden of met ouders. Je kunt je aanmelden via het Breed Sociaal Loket Lopik door een mail te sturen naar bslmidoffice@lopik.nl. Doe dit vóór 8 maart a.s. en geef in de mail aan:

  • Je naam;
  • Met hoeveel personen je komt.

Na afloop krijg je allerlei nuttige informatie en de gids "18 en dan? Alles wat je moet regelen".

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne van Leeuwenstijn, zij is van dinsdag tot en met vrijdag bereikbaar op telefoonnummer (06) 46 88 55 97.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door het Breed Sociaal Loket Lopik, het RMC, Werk en Inkomen Lekstroom, Stichting Pulse, Rabobank en woningbouwvereniging de Woningraat.

Foto: Theatergroep PlayBack