27 september t/m 7 oktober: Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 (13-09-2021)

Home > Nieuws > 27 september t/m 7 oktober: Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12

Van maandag 27 september 21.00 uur tot donderdag 7 oktober 05.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A12 tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk richting Den Haag. In verband met deze werkzaamheden is de A12 gedurende 9 dagen afgesloten tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug in de richting van Den Haag.

Daarnaast zijn er minder rijstroken beschikbaar tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten. Naar verwachting leiden de werkzaamheden ook tot grote hinder en opstoppingen op provinciale en gemeentelijke wegen. Daarom wordt aangeraden alternatieven te kiezen door bijvoorbeeld thuis te werken.

Omleidingen

Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid. U dient rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Afsluiting en omleidingsroutes

Dringend advies: Werk thuis

Aangeraden wordt om – voor wie dat mogelijk is – alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden, bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Te verwachten hinder op provinciale en gemeentelijke wegen

Informatie / contact

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande factsheet en naar de projectwebsite van Rijkswaterstaat: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/groot-onderhoud-a12-9-daagse-afsluiting-tussen-utrecht-en-nieuwerbrug

Heeft u klachten of vragen met betrekking tot de afsluiting A12 dan kunt u bellen naar Rijkswaterstaat via telefoonnummer: 0800-8002