Ballonvaart winnen? Fiets de Cultuurhistorische Puzzeltocht (29-06-2018)

Home > Nieuws > Ballonvaart winnen? Fiets de Cultuurhistorische Puzzeltocht

Ballonvaart winnen? Fiets de Cultuurhistorische Puzzeltocht (29-06-2018)

Dit item is verlopen op 09-09-2018.

Op vrijdag 29 juni 2018 is het startschot gegeven voor de cultuurhistorische puzzeltocht door Lopik. Deze puzzeltocht is samengesteld door de gemeente Lopik en de Stichting Kunst & Cultuur Lopik en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Met deze puzzeltocht kunnen bewoners en bezoekers in Lopik kennismaken met het vele erfgoed dat Lopik rijk is. Want Lopik is prachtig!

Wedstrijd

In de periode juni-september kan iedereen de puzzeltocht op eigen gelegenheid fietsen en daarbij meedoen aan een wedstrijd. De wedstrijdperiode duurt tot 7 september 2018. Daarna blijft de route (digitaal en via een boekje) beschikbaar. De informatie wordt na afloop vertaald in het Engels en het Duits – voor de buitenlandse toeristen in de regio.

Deelnemers kunnen een wedstrijdformulier afhalen bij drie horecagelegenheden in de gemeente (De Manebrug in Lopik, de Roode Leeuw in Lopikerkapel en de Wielewaal in Willige Langerak). De ingevulde formulieren moeten ook weer worden ingeleverd op één van deze drie horecagelegenheden. Dit kan tot vrijdag 7 september 18.00 uur.

Prijsuitreiking tijdens Open Monumentendag op 8 september

Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag (OMD) en organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Lopik een evenement op het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik-dorp. Ook op die dag kunt u nog meedoen aan de fietspuzzeltocht en meedingen voor de prijzen. Deelname is op 8 september alleen mogelijk door het wedstrijdformulier op te halen in de OMD-stand op het Koning Willem-Alexanderplein. De wedstrijdformulieren kunnen op die dag tot 15.00 uur in de OMD-stand worden ingeleverd. Om 16.00 uur vindt daar de prijstrekking plaats.

Prijzen

Hoofdprijs van de puzzeltocht is een ballonvaart over de Lopikerwaard. Tweede en derde prijs zijn respectievelijk een gezinsweekend in een Hooiberghut in Cabauw en een overnachting in een B&B in Benschop.

Wij wensen alle deelnemers veel plezier met de puzzeltocht!

Jan Kooijman overhandigt de eerste exemplaren aan wethouder Johan van Everdingen en Dieny Scheffer, voorzitter van de Stichting Kunst & Cultuur

Jan Kooijman overhandigt de eerste exemplaren van de cultuurhistorische fietspuzzeltocht aan wethouder Johan van Everdingen en Dieny Scheffer, voorzitter van de Stichting Kunst & Cultuur.