Basisschool De Nieuwe Wiel uit Lopik redt apparaten uit de kliko en ontvangt Recycle-certificaat (29-01-2020)

Home > Nieuws > Basisschool De Nieuwe Wiel uit Lopik redt apparaten uit de kliko en ontvangt Recycle-certificaat

Met een inzamelactie heeft Basisschool De Nieuwe Wiel uit Lopik veel kleine apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. Voor hun inzet heeft de basisschool niet alleen een beloning, maar ook een Wecycle-certificaat met twee sterren ontvangen. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 basisscholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Stichting Jarige Job

De landelijke inzameling is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000 voor Stichting Jarige Job. Wecycle doneert voor iedere deelnemende school een bedrag. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarige Jobjes ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

WeCycle

De jaarlijkse inzamelactie wordt door WeCycle voor het zevende jaar georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “Wij vinden het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier iets mee te geven over het nut van afvalscheiding. De samenwerking met scholen is daarom van groot belang voor ons. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen, zeker tegen het licht van hun volle onderwijsprogramma’s.”

Vlogster Annelotte van WeCycle is bij Stichting Jarige Job langs geweest om te kijken hoe zij te werk gaan. De vlog is te bekijken via deze link. Of bekijk de trailer van de vlog.

(Video's en afbeelding: Wecycle)