BuitenWijs zoekt vrijwilligers (09-09-2019)

Home > Nieuws > BuitenWijs zoekt vrijwilligers

BuitenWijs zoekt vrijwilligers (09-09-2019)

Dit item is verlopen op 23-09-2019.

BuitenWijs is het samenwerkingsverband van de gemeente Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur- en milieueducatie. BuitenWijs verzorgt voor alle basisscholen van de vier gemeenten lessen over natuur en duurzaamheid in én buiten de klas. Voor de buitenlessen zoeken wij natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de eigen woonomgeving met kinderen te werken. Kennis van de natuur is niet noodzakelijk, betrokkenheid met natuur wel!

Deze buitenlessen starten in de maand april en eindigen in oktober. De buitenlessen worden gegeven in mooie natuurterreinen, zoals

• schiereiland de bol en het Oerlemansbosje in Lopik,
  • de wijktuin en het IJsselsteinsebos in IJsselstein,
  • het Natuurkwartier en de Hooge Landen in Nieuwegein en
  • het natuurpad en Nieuw Wulven in Houten.

De vrijwilligers werken altijd in hun eigen gemeente en nooit alleen. Meestal in een tweetal of met meer mensen samen. Zij begeleiden de kinderen en ouders bij doeopdrachten. Natuurlijk zijn er ook momenten, waarbij de vrijwilligers kunnen vertellen over hun eigen kennis en ervaringen.

Cursus buitenlessen

Tijdens de cursus leren de vrijwilligers om kinderen een onvergetelijke natuurervaring te geven. De cursus vindt plaats op vijf dagdelen. Het eerste moment is op 24 september om 13.30 uur. De andere data worden gezamenlijk vastgesteld. Deze cursus is kosteloos en de locatie is het Milieu Educatie Centrum, Geinoord 9 in Nieuwegein.

De vrijwilligers van BuitenWijs (minimaal 18 jaar) zijn enthousiaste en betrokken mensen uit Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Houten. Zowel in het voorjaar als in het najaar wordt er van elke vrijwilliger verwacht om minimaal vier lessen te begeleiden onder schooltijd van de deelnemende scholen.

BuitenWijs zorgt goed voor haar vrijwilligers. Vrijwilligers helpen elkaar en krijgen inhoudelijke en persoonlijke begeleiding. Er zijn gemeenschappelijke activiteiten zoals het jaarlijkse BuitenWijsUitje, waarbij meestal bijzondere natuurgebieden bezocht worden.

Meer informatie of aanmelden? Bel met Kees van Wegen op telefoonnummer 06-12611382 of stuur een mail naar buitenwijs@nieuwegein.nl