Burgemeester De Graaf reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.M. van Beek uit Cabauw (09-11-2018)

Home > Nieuws > Burgemeester De Graaf reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.M. van Beek uit Cabauw

Op donderdagavond 8 november 2018 reikte burgemeester de heer dr.  L.J. de Graaf een Koninklijke Onderscheiding uit namens Zijne Majesteit de Koning aan de heer A.M. van Beek uit Cabauw. De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering in de kantine van V.V. Cabauw.

De heer A.M. van Beek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer A.M. van Beek, voorheen werkzaam als veiligheidskundige bij QBuild Reco Herstel en inmiddels gepensioneerd ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

• 1986 – heden:
    Vrijwilliger bij en bestuurslid en voorzitter van de Voetbalvereniging Cabauw (V.V. Cabauw).  Decorandus was (jeugd-)trainer en coach alsmede grens- en scheidsrechter. In de periode 1986-2006 was hij verantwoordelijk voor de portefeuille ‘accommodatie’. Als zodanig was hij lid van diverse bouwcommissies en coördineerde en begeleidde hij alle nieuwbouw- en verbouwingsprojecten waaronder de kleedkamers. Hij schreef de onderhoudsprogramma’s voor de opstallen, begeleidde de bouw van de tribune en organiseerde de uitbreiding van het verenigingsgebouw. Als voorzitter verbeterde decorandus de structuur van de jeugdafdeling onder leiding van de Technische Commissie. Daarnaast maakte hij zich sterk voor de gelijke behandeling van het meisjes- en damesvoetbal waardoor de vereniging de grootste damesafdeling in de regio heeft. Dit blijkt tevens uit de gelijke betaling van de trainers van de heren- en dameselftallen. Verder vervulde hij tijdelijk andere bestuursfuncties bij een vacante positie. Bovendien heeft decorandus extra aandacht voor de veiligheid van de leden waardoor het parkeerterrein werd verplaatst en er momenteel gesprekken zijn met de provincie over de gelijkvloerse kruising over de N210 nabij het sportpark. Ten slotte vertegenwoordigt of vertegenwoordigde decorandus de vereniging bij de provinciale en regionale vergaderingen van de KNVB, bij het Breed Sportoverleg van de Sportraad en bij de veldcommissievergaderingen en is hij bij toerbeurt wedstrijdsecretaris.

• 2005 – heden:
    Vrijwilliger bij de Stichting Gemiva SVG-Groep te Schoonhoven. Decorandus bezoekt en begeleidt een drietal cliënten met een verstandelijke beperking. Hij helpt bij activiteiten, excursies en klusjes.
  • 2015 – heden:
    Vrijwilliger bij de Stichting SportPark Cabauw. Decorandus startte de stichting na het gemeentelijk besluit te stoppen met het financieren en beheren van de sportvelden. Hij is lid van het projectteam ten behoeve van de uitbreiding van het trainingsveld en de verlichting langs het hoofdveld. Daarnaast is hij actief in de fondsenwerving en de werving van vrijwilligers.