Burgemeester Laurens de Graaf ontbijt met kinderen Eben Haëzerschool Benschop (05-11-2019)

Home > Nieuws > Burgemeester Laurens de Graaf ontbijt met kinderen Eben Haëzerschool Benschop

Van 4 tot en met 8 november 2019 is het de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar, bij de 17e editie, brengen in zo’n 250 gemeenten schoolklassen hun burgemeester een ontbijt. Aan tafel maken ze kennis en wisselen ze van gedachten. Het thema is: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’

Ook dit jaar neemt de gemeente Lopik weer deel aan het burgemeestersontbijt. Burgemeester Laurens de Graaf ontbeet vanochtend met de kinderen van groep 4 van de Eben Haëzerschool uit Benschop.

De aandacht voor een goede start van de dag is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet gezond ontbijten. Onze burgemeester vindt ontbijten ook erg belangrijk. Het is inmiddels een goede traditie dat de burgemeester een groep leerlingen van één van onze basisscholen uitnodigt om samen met hem te ontbijten in het gemeentehuis.

Aan het einde van het ontbijt overhandigde de burgemeester symbolisch een donatie van €700 aan de stichting Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.