Burgemeester Laurens de Graaf spreekt inwoners gemeente Lopik toe over coronavirus (20-03-2020)

Home > Nieuws > Burgemeester Laurens de Graaf spreekt inwoners gemeente Lopik toe over coronavirus

Burgemeester Laurens de Graaf spreekt de inwoners van de gemeente Lopik toe over het coronavirus en de gevolgen die ons allen raken.

"Houd het hoofd koel en het hart warm. Blijf naar elkaar omzien."

#coronavirus #SocialDistancing #anderhalvemeter!

Klik op de foto en bekijk de video:

Tekst toespraak

“De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Thuis, op het werk, op school en op straat. En ook in onze gemeente hebben inmiddels enkele mensen het virus. Ik heb contact met hen en heb hen beterschap gewenst.

De maatregelen die genomen zijn, zijn van ongekende aard. Het is en blijft belangrijk om deze maatregelen goed op te volgen. Het zal de kunst zijn om dit vooral ook vol te houden. We hebben elkáár nodig om het virus uit te roeien en in te dammen. In het kader van de volksgezondheid is het belangrijk dat iedereen die maatregelen opvolgt.

Ik ben blij te zien dat naast het afstand houden tot elkaar, er allerlei initiatieven zijn ontstaan waaruit blijkt dat we vooral niet afstandelijk moeten worden en afstandelijk zijn. Ik zie kinderen die brieven schrijven of mooie filmpjes opnemen voor opa en oma. Ik zie ondernemers die hun creativiteit benutten om iets voor hun naasten te betekenen. Ik zie ook allerlei kerken die extra open zijn en natuurlijk qua aantallen goed in de gaten houden of er niet teveel mensen binnen zijn, maar vooral ook iets willen betekenen bijvoorbeeld voor de Voedselbank. Hele mooie initiatieven!

Komende periode zal vooral in het teken staan van het gedisciplineerd opvolgen van de maatregelen zoals gezegd. Ik hoop dat deze nare periode snel achter ons ligt.

Voor nu wens ik ú en ons allemaal toe: Houd het hoofd koel en het hart warm!”