Buurtgezinnen ondersteunt overbelaste gezinnen in de gemeente Lopik (14-05-2018)

Home > Nieuws > Buurtgezinnen ondersteunt overbelaste gezinnen in de gemeente Lopik

Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente Lopik die overbelast zijn, een beroep doen op Buurtgezinnen.nl. De gemeente is hiervoor een samenwerkings­overeenkomst aangegaan met Buurtgezinnen.nl, een onafhankelijke stichting die opvoedondersteuning biedt aan overbelaste gezinnen.

Initiatiefneemster orthopedagoog Leontine Bibo: “In iedere gemeente wonen gezinnen die overbelast zijn. Problemen als werkeloosheid, ziekte, schulden, relatieproblemen etc. stapelen zich op en worden steeds zwaarder. En dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Samen met de gemeente wil Buurtgezinnen.nl er voor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin.”

Hoe werkt het?

Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die voor een langere periode ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders, die graag een ander helpen. Zij gaan het vraaggezin ontlasten door te ondersteunen bij de opvoeding.

Die ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen een weekend, middag of avond opvangen of een rustige plek bieden.

Contactpersoon

Liesbeth de Jong, jeugdconsulent bij het BSL, treedt in Lopik op als contactpersoon. Voor vragen kunt u contact zoeken via de e-mail liesbeth.de.jong@lopik.nl of via tel. 088 – 170 51 37.

www.buurtgezinnen.nl