Campagne ‘Hou vol Lopik’ van start (09-09-2020)

Home > Nieuws > Campagne ‘Hou vol Lopik’ van start

Campagne ‘Hou vol Lopik’ van start (09-09-2020)

In Lopik is de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ gestart. Veel van onze inwoners lukt het gelukkig goed om zich aan de adviezen te houden. Dat positieve gegeven wil de gemeente op een sympathieke manier aanmoedigen.

De campagne wordt behalve in Lopik ook in de 25 andere gemeentes van de Veiligheidsregio Utrecht gevoerd. Aanleiding is het feit dat de besmettingen in onze regio sinds de versoepeling van de coronamaatregelen weer toenemen. We willen graag de 1,3 miljoen inwoners en bezoekers stimuleren om de regels goed na te blijven leven. Daarom kiezen we voor een positieve reminder, bij wijze van hart onder de riem: ‘Hou vol, zo houden we corona onder controle’.

Basisregels onveranderd

We zien op veel plekken in Lopik dat de coronaregels nog top of mind zijn, op andere wat minder. Voor de zekerheid een opfrisser:

• Houd 1,5 meter afstand
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Blijf weg van drukke plekken
  • Was vaak je handen
  • Werk zoveel mogelijk thuis

Samen de schouders eronder

De campagne loopt in alle 26 gemeentes van de Veiligheidsregio Utrecht, van Amersfoort tot en met Zeist. Hij is nog te zien tot eind september 2020; zowel online en outdoor als via social media.