Camperaars verkiezen De Willige Waard in Willige Langerak tot beste camperlocatie provincie Utrecht (14-06-2019)

Home > Nieuws > Camperaars verkiezen De Willige Waard in Willige Langerak tot beste camperlocatie provincie Utrecht

Dit item is verlopen op 14-08-2019.

Campercontact, het camperplaatsenplatform van de NKC, geeft camperlocatie De Willige Waard in Willige Langerak, gelegen aan de Lekdijk West 76 in de gemeente Lopik, met een score van 9.6 een bijna perfecte score. Op een haar na was campererf De Willige Waard nummer 1 van Nederland geworden. Evenveel punten, maar iets minder reviews betekende de tweede plaats.

Camperlocatie De Willige Waard bestaat pas sinds begin 2018, maar is al niet meer weg te denken uit het verblijfsrecreatief aanbod in Lopik.

Wethouder Johan van Everdingen (toerisme en recreatie) zegt hartstikke trots te zijn op de familie Rijneveld die deze eervolle plek in de wacht sleepte. “Een mooi voorbeeld voor andere recreatieondernemers. Graag ziet Lopik op nog meer boerenerven camperlocaties verrijzen. Voor mogelijkheden kunnen zij contact opnemen met onze adviseur recreatie en toerisme Gerard Weck. “ zegt wethouder Van Everdingen.

Gasten laten niet alleen uit hun score waardering blijken. Ook op de website van deze camperlocatie, laten zij waarderende woorden achter. Mogg (GB): “Found this little oasis as we were exploring the area. A warm and friendly welcome from our hosts. Electrics, and pleasant shower and toilet with washing up facilities and lots of local information. Best camping spot of our weeks touring so far”. Veel gasten roemen in hun recensies de kwaliteit van het landschap met prachtige wandel- en fietsroutes.

De ligging van De Willige Waard in de Lopikerwaard op de grens met de Krimpener- en Alblasserwaard is prachtig en biedt vele recreatiemogelijkheden. Dichtbij kronkelt de rivier de Lek waar recreanten kunnen genieten van fraaie uiterwaarden, besloten oeverwallen, strandjes en scheepvaart. In het gebied wisselen open polderland en kilometers lange lintbebouwing elkaar af. Zilverstad Schoonhoven is lopend en per fiets bereikbaar. Fiets naar Oudewater met zijn Heksenwaag en touwmuseum of steek met de veerpont in Schoonhoven de Lek over en geniet van al het moois dat de pontjesroute onderweg biedt.

De website www.lopiknatuurlek.nl geeft hierover zowel voor toeristen, fietsers en wandelaars als voor natuurlijk de eigen inwoners alle informatie.

Mevrouw en meneer Rijneveld op hun campererf met op de achtergrond een camper

De heer en mevrouw Rijneveld op hun campererf bij een camper met uitzicht op grazende koeien