Collectieve Zorgverzekering 2019 nog bij Menzis (05-11-2018)

Home > Nieuws > Collectieve Zorgverzekering 2019 nog bij Menzis

Collectieve Zorgverzekering 2019 nog bij Menzis (05-11-2018)

Verzekeraar Menzis heeft het contract van de collectieve ziektekostenverzekering met een aantal gemeenten opgezegd. Dit geldt ook voor de gemeenten Lopik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. De gemeente Nieuwegein biedt per 1 januari 2019 geen collectieve zorgverzekering meer aan bij Menzis. Vanaf 1 januari 2019 kunnen inwoners gebruik maken van een collectieve zorgverzekering van VGZ. Als inwoner van de gemeente Lopik bent u in 2019 nog wel verzekerd bij Menzis.

Wat betekent dit voor u?
U hoeft op dit moment niets te doen. U blijft tot 1 januari 2020, als u dat wilt, gewoon verzekerd via de collectieve ziektekostenverzekering van Menzis. Daarmee heeft de gemeente Lopik samen met WIL voldoende tijd om op zoek te gaan naar een goed alternatief voor u.

Veel gestelde vragen

1. Kan ik volgend jaar bij Menzis blijven?

Ja, u kunt in 2019 gewoon gebruik blijven maken van de collectieve zorgverzekering van de gemeente bij Menzis.

2. Waarom kan ik niet naar VGZ?

De gemeente Lopik heeft op dit moment nog geen contract met VGZ of met een andere zorgverzekeraar.

3. Moet ik volgend jaar ook naar VGZ?

De gemeente Lopik gaat het komende jaar op zoek naar een goede andere collectieve zorgverzekering. Het is nog niet bekend bij welke zorgverzekeraar dit zal zijn.

Heeft u andere vragen?
Neem dan contact op met de klantenservice van WIL, op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via (030) 7022 300.
Meer informatie kunt u ook vinden op https://www.wil-lekstroom.nl/voor-u/collectieve-zorgverzekering_3436/