Collectieve zorgverzekering VGZ vanaf 1 januari 2020 (04-11-2019)

Home > Nieuws > Collectieve zorgverzekering VGZ vanaf 1 januari 2020

Collectieve zorgverzekering VGZ vanaf 1 januari 2020 (04-11-2019)

Vanaf 1 januari 2020 biedt de gemeente Lopik een nieuwe collectieve zorgverzekering aan via zorgverzekeraar VGZ. Als u op dit moment een collectieve zorgverzekering heeft via de gemeente bij Menzis en in 2020 collectief verzekerd wilt blijven, stapt u dan vanaf eind november, maar vóór 1 januari 2020 over naar VGZ. De collectieve zorgverzekering van de gemeente Lopik bij Menzis stopt per 1 januari 2020.

Afgelopen vrijdag 22 november 2019, zijn inwoners die gebruik maken van de collectieve zorgverzekering voor minima per brief geïnformeerd over de nieuwe premiekosten. Daarnaast hebben ook inwoners die nog niet gebruik maken van deze ziektekostenverzekering, maar daarvoor wel in aanmerking zouden kunnen komen omdat ze een lager inkomen hebben, een brief gekregen.

De basisverzekering 'VGZ Ruime Keuze' met een aanvullende verzekering 'VGZ GemeentePakket Compleet' is een uitgebreide verzekering voor mensen met een laag inkomen. Wilt u in 2020 collectief verzekerd blijven via uw gemeente? Stapt u dan vanaf eind november, maar vóór 1 januari 2020, over naar de collectieve zorgverzekering van uw gemeente bij VGZ.

Wat gebeurt er als u overstapt naar VGZ?

• De gemeente Lopik betaalt mee aan uw premie;
  • U krijgt een extra bijdrage van de gemeente per maand;
  • U krijgt veel vergoedingen. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie en de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp;
  • U kunt u extra verzekeren voor het verplicht eigen risico: GemeentePakket Compleet + €0 eigen risico;
  • VGZ accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Heeft u een achterstand bij de betaling van uw premie of eigen risico bij Menzis en wilt u overstappen naar VGZ? Dan adviseert WIL u om contact op te nemen met Menzis om een betalingsregeling af te spreken. Anders kunt u misschien niet overstappen.

U kunt overstappen tot en met 31 december 2019
U bepaalt zelf welke zorgverzekering u kiest. Op www.gezondverzekerd.nl/lopik kunt u bekijken of 'VGZ GemeentePakket Compleet' goed bij u past. Op deze website ziet u welke vergoedingen het pakket biedt.

Via de website www.gezondverzekerd.nl/lopik kunt u overstappen naar een nieuwe collectieve zorgverzekering bij VGZ. De zorgverzekering die u nu heeft bij Menzis stopt dan automatisch.

Heeft u vragen? Mail dan naar info@wil-lekstroom.nl  Zet in het onderwerp alstublieft zorgverzekering. U kunt ook bellen naar de klantenservice van WIL. Deze is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (030) 7022 300. Zij helpen u graag verder.

Meer informatie kunt u lezen op https://www.wil-lekstroom.nl/voor-u/collectieve-zorgverzekering_3436/