College van B&W bezoekt SJ Auto´s te Polsbroek (20-09-2019)

Home > Nieuws > College van B&W bezoekt SJ Auto´s te Polsbroek

College van B&W bezoekt SJ Auto´s te Polsbroek (20-09-2019)

Dit item is verlopen op 01-10-2019.

Het bedrijfsleven in Lopik kent een grote verscheidenheid. Van de ´multinational´ Terberg tot de parttime ZZP´er. In het rustieke lintdorp Polsbroek ging het college van B&W dinsdag 17 september jl. op bezoek bij SJ auto´s. De letters ‘SJ’ staan voor de initialen van de eigenaar: Sander Jungerius. Het bedrijf onderhoudt, restaureert, koopt en verkoopt vooral Volvo´s. Je zou het een uit de hand gelopen hobby kunnen noemen van deze uit de financiële en makelaarswereld afkomstige ondernemer.

Ja, deels zeker uit hobby voorgekomen, maar wel met een duidelijke ondernemersdoelstelling. Wat SJ auto´s, een erkend leerbedrijf, echter zo bijzonder maakt, is dat Jungerius jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een stageplek aanbiedt. En hij heeft een duidelijk beeld bij en visie op wat deze, vooral jonge, mensen helpt een zelfbewuste plek op de arbeidsmarkt te vinden.

In het intiem afgeschermde hoekje van zijn loods, op oude vliegtuigstoelen (zijn partner is parttime stewardess) ontstond een boeiend gesprek over ondernemerschap, over het toegankelijk ondernemersklimaat in Lopik, over het beroepsonderwijs, over een plek verwerven in welke samenleving dan ook. En natuurlijk de verdere ondernemersplannen. Zo ligt er in Rotterdam een binnenvaartschip te wachten om omgebouwd te worden tot B&B. Overigens runnen Sander en zijn vrouw nu ook een B&B in Polsbroek.

Lopik kent vele parels van ondernemingen, maar bijna verscholen in Polsbroek trof het college hier wel een heel fraaie maatschappelijk bevlogen ondernemer. Om trots op te zijn!