College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Royal A-ware in Lopik (07-07-2017)

Home > Nieuws > College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Royal A-ware in Lopik

College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Royal A-ware in Lopik (07-07-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 07-09-2017.

Onlangs bracht het college van B&W een bedrijfsbezoek aan Royal A-ware aan de 3e Industrieweg 5c in Lopik. Het bedrijf met bijna 20 vestigingen in Nederland en België is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas. Ook worden room en dagverse zuivelproducten geproduceerd en verpakt. In de vestiging in Lopik wordt kaas gerijpt en de financiële administratie voor het hele bedrijf verzorgd. De heer C. de Vries, manager rijping en schonen en de heer M. de Heer vestigingsmanager, hebben het college rondgeleid.

Wethouder Van Everdingen: “Lopik is trots op een bedrijf als dit dat zorgt voor blijvende werkgelegenheid. Waardevol voor Lopik en haar inwoners.”

Royal A-ware

Royal A-ware is een oer-Hollands familiebedrijf met passie voor food. Bij Royal A-ware staat de wens van de klant voorop. Het bedrijf werkt van consument tot koe. Zo leveren ze dienstverlening op maat. Dienstverlening van de hoogste kwaliteit, oftewel A-kwaliteit. Het bedrijf voorziet in alle onderdelen van de zuivelketen. Van verpakken, versnijden en rijpen tot produceren. De keten wordt zo efficiënt mogelijk en met zo min mogelijk schakels georganiseerd. Ook wordt direct samengewerkt met melkveehouders.

Meer dan 1200 medewerkers verdeeld over bijna 20 vestigingen in Nederland en België zetten zich dagelijks in om klanten wereldwijd te voorzien van de beste foodproducten. Royal A-ware investeert in duurzaamheid, in haar omgeving en in het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers.

Familiebedrijven Award 2017

Eerder dit jaar is Royal A-ware samen met negen andere familiebedrijven genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2017. In maart werd bekend dat Royal A-ware bij de laatste vier finalisten zat. Naast Royal A-ware waren Brabantia, Koninklijke Zeelandia Groep en Terberg Group door naar de finale.

Geschiedenis

In 2010 zijn de familiebedrijven Anker Cheese (1963) en Bouter Cheese (1890) gefuseerd tot A-ware Food Group. In 2015 is de naam, na ontvangst van het predicaat koninklijk, gewijzigd naar Koninklijke A-ware Food Group met als handelsnaam Royal A-ware.

College van B&W op bedrijfsbezoek bij Royal A-ware

Van links naar rechts:
Wethouder Van Everdingen, wethouder Spelt, burgemeester Lokker (waarnemend), de heer C. de Vries (manager rijping en schonen) en de heer M. de Heer (vestigingsmanager).