Collegeleden dragen witte anjer tijdens jaarlijkse lunch 50-jarige bruidsparen (04-07-2019)

Home > Nieuws > Collegeleden dragen witte anjer tijdens jaarlijkse lunch 50-jarige bruidsparen

Dit item is verlopen op 17-07-2019.

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Lopik droegen afgelopen vrijdag 28 juni jl. tijdens de jaarlijkse lunch voor 50-jarige bruidsparen een witte anjer. Hiermee wilden zij aandacht schenken aan de Nationale Veteranendag op zaterdag 29 juni 2019.

De collegeleden en de gemeentesecretaris droegen de anjer om hun waardering uit te spreken voor het werk dat veteranen verrichten in opdracht van de Nederlandse Samenleving.

De witte anjer is als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen in 2005 geïntroduceerd. Ouderen zullen de bloem associëren met prins Bernhard die de gewoonte had er een op zijn revers te dragen. Maar de anjer gaat als symbool verder terug. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.veteranendag.nl