Commandowisseling en Koninklijke Onderscheidingen voor vertrekkend Postcommandant Edwin Bergstra en Bevelvoerder Peter Schenkel (29-06-2018)

Home > Nieuws > Commandowisseling en Koninklijke Onderscheidingen voor vertrekkend Postcommandant Edwin Bergstra en Bevelvoerder Peter Schenkel

Zaterdag 30 juni 2018 heeft Edwin Bergstra zijn functie van postcommandant voor de brandweerpost Lopik-dorp na twintig jaar overgedragen aan de nieuwe postcommandant Ronald Sonnevelt.

Ook reikte burgemeester Laurens de Graaf twee Koninklijke Onderscheidingen uit namens Zijne Majesteit de Koning.

De heer E.L. Bergstra uit Lopik

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer E.L. Bergstra is werkzaam als cardiovasculair laborant bij het St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht en sinds 1985 lid van de vrijwillige brandweer van Lopik.

Sinds 1 december 1998 is de heer Bergstra Postcommandant van het brandweerkorps. In deze functie heeft hij zich gemanifesteerd als iemand met empathie en oog voor zowel het korps en de korpsleden, als voor de belangen van de steeds veranderende regiobrede ontwikkelingen en uitbreidingen.

De heer Bergstra draagt zijn functie van postcommandant op 30 juni 2018 na twintig jaar over maar blijft aan als vrijwilliger bij het brandweerkorps van Lopik.

Edwin Bergstra Koninklijk onderscheiden

De heer P.J. Schenkel uit Lopik

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer P.J. Schenkel, werkzaam als werkvoorbereider/projectmanager bij LTI Lopik, is sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer van Lopik. Hij fungeerde als Bevelvoerder en plaatsvervangend postcommandant. Daarnaast was hij jarenlang verantwoordelijk voor het oefenbeleid (post-oefencoördinator) en lid van het COT (Collega Opvang Team). De heer Schenkel neemt op 30 juni 2018 afscheid van het brandweerkorps van Lopik.

Peter Schenkel Koninklijk onderscheiden

Van links naar rechts:
Nieuwe Postcommandant Ronald Sonnevelt, gedecoreerde Peter Schenkel, gedecoreerde Edwin Bergstra en burgemeester Laurens de Graaf.