Commissaris van de Koning brengt informeel werkbezoek aan Dorpshuis De Schouw en LopikF!t (26-03-2021)

Home > Nieuws > Commissaris van de Koning brengt informeel werkbezoek aan Dorpshuis De Schouw en LopikF!t

Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer Hans Oosters, bezocht vrijdag 26 maart de gemeente Lopik tijdens een informeel werkbezoek. Samen met burgemeester Laurens de Graaf sprak hij ondernemers en medewerkers van Dorpshuis De Schouw en Sportschool LopikF!t en stak ze een hart onder de riem.

Hart onder de riem

De commissaris van de Koning vroeg de ondernemers en medewerkers met welke dilemma’s zij door de coronamaatregelen worden geconfronteerd, hoe zij hun werkzaamheden hebben moeten stilleggen en hoe zij proberen te overleven door hun activiteiten waar mogelijk om te buigen. Met zijn betrokkenheid en medeleven stak de commissaris van de Koning de ondernemers een hart onder de riem.

Dorpshuis De Schouw

Centraal in Lopik-dorp is Dorpshuis De Schouw gevestigd. In 2013 is het dorpshuis deels verbouwd en door middel van een foyer staat De Schouw in verbinding met sportzaal De Wiekslag. Dorpshuis De Schouw is een ontmoetingspunt voor iedereen in Lopik en omgeving.

De laatste jaren zag De Schouw het aantal bezoekers en vrijwilliger toenemen. De coronapandemie maakt het echter lastig om de binding met bezoekers en vrijwilligers te houden. Beheerster Angelique Drogt kookt nu regelmatig een ‘Let’s stay at home and eat’-menu voor de inwoners van Lopik. Inwoners kunnen de maaltijden na bestelling afhalen of thuis laten bezorgen.

De heer Hans Oosters zei veel respect te hebben voor haar ondernemerschap en voor het uithoudingsvermogen en de creativiteit van het team om in mogelijkheden te denken.