Container Repair Café op gemeentewerf in gebruik genomen (17-12-2019)

Home > Nieuws > Container Repair Café op gemeentewerf in gebruik genomen

Container Repair Café op gemeentewerf in gebruik genomen (17-12-2019)

Op donderdag 12 december 2019 is op de gemeentewerf van Lopik een container voor het Repair Café in gebruik genomen. Wethouder Gerrit Spelt overhandigde de sleutel aan initiatiefnemer en oprichter van het Repair Café Andries van der Plas.

Repair Café in Jan Bunnikschool

In februari 2019 is in de Jan Bunnikschool in Lopik-dorp een Repair Café gestart onder de vlag van de Stichting Duurzaam Lopikerwaard. Uitgangspunt is ‘Weggooien? Mooi niet.’

Iedere 1e donderdag van de maand kunnen van 14.00 uur tot 17.00 uur kapotte apparaten worden aangeboden. De apparaten worden door de vrijwilligers van het Repair Café gerepareerd onder leiding van de oprichter Andries van der Plas.

Container Repair Café op gemeentewerf

Regelmatig zijn er onderdelen nodig voor de kapotte apparaten. Het team van reparateurs kwam daarom op het volgende idee: Bij gemeentewerken worden kleine overbodige elektrische apparaten ingeleverd waar ‘een kleinigheid’ aan mankeert, maar die voor het Repair Café nog wel goed bruikbaar zijn voor onderdelen.

Coördinator Van der Plas heeft contact gezocht met de gemeente Lopik en kreeg de volledige medewerking. De gemeente houdt voortaan kapotte kleine elektrische apparaten apart in een container en het Repair Café bekijkt of deze spullen nog bruikbaar zijn. Het team reparateurs probeert vervolgens de weggegooide apparaten te repareren en schenkt deze aan de ViaVia Weggeefwinkel in Lopik.

Vrijwilligers met technisch inzicht gezocht

Het Repair Café is op zoek naar vrijwilligers met technisch inzicht. Komt u eens langs op de 1e donderdag van de maand in de Jan Bunnikschool (let op: in januari 2donderdag, nl. 9 januari 2020).

Wethouder Gerrit Spelt overhandigt de sleutel van de container aan initiatiefnemer Andries van der Plas.