Controle op hondenbezit vanaf 2 juni 2020 (19-05-2020)

Home > Nieuws > Controle op hondenbezit vanaf 2 juni 2020

Controle op hondenbezit vanaf 2 juni 2020 (19-05-2020)

Dit item is verlopen op 19-08-2020.

Vanaf 2 juni 2020 wordt er weer gestart met de huis-aan-huis hondencontrole in delen van de gemeente Lopik.

Hondenbezitters in de gemeente Lopik zijn verplicht hondenbelasting te betalen.

Als een bewoner niet thuis is tijdens de controle en de controleur stelt vast dat er wel een hond aanwezig is (die nog niet geregistreerd staat), doet hij een formulier in de brievenbus met het verzoek om alsnog aangifte te doen.

Hondenbezitters hoeven niet te wachten tot er een controleur voor de deur staat. Zij kunnen de hond zelf telefonisch aangeven bij de BghU via telefoonnummer 088 - 0640200 of via het digitale loket van de BghU op www.bghu.nl.

De controleurs zijn herkenbaar aan bedrijfskleding van het bedrijf dat de controle namens de BghU uitvoert. Desgevraagd kunnen controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs van het bedrijf.

Twee hondjes op de bank