Controle op hondenbezit vanaf 25 maart (19-03-2019)

Home > Nieuws > Controle op hondenbezit vanaf 25 maart

Controle op hondenbezit vanaf 25 maart (19-03-2019)

Dit item is verlopen op 03-04-2019.

Vanaf 25 maart 2019 start de huis-aan-huis hondencontrole in delen van de gemeente Lopik. Hondenbezitters in de gemeente Lopik zijn verplicht hondenbelasting te betalen. Als een bewoner niet thuis is tijdens de controle en de controleur stelt vast dat er wel een hond aanwezig is (die nog niet geregistreerd staat), doet hij een formulier in de brievenbus met het verzoek om alsnog aangifte te doen.

Hondenbezitters hoeven niet te wachten tot er een controleur voor de deur staat, zij kunnen de hond zelf telefonisch aangeven bij de BghU via telefoonnummer 088-0640200 of via het digitale loket van de BghU op www.bghu.nl De controleurs zijn herkenbaar aan de bedrijfskleding van Legitiem BV, het bedrijf dat de controle namens de BghU uitvoert. Desgevraagd kunnen controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs van Legitiem BV.