Corona is KAC: Kalmte, Afstand en Creativiteit (20-03-2020)

Home > Nieuws > Corona is KAC: Kalmte, Afstand en Creativiteit

Corona is KAC: Kalmte, Afstand en Creativiteit (20-03-2020)

Burgemeester Laurens de Graaf spreekt de jongeren van de gemeente Lopik toe over het coronavirus en de gevolgen die ons allen raken.

Corona is KAC: Kalmte | Afstand | Creativiteit

#coronavirus #SocialDistancing #anderhalvemeter!

Klik op de foto en bekijk de video:

Tekst toespraak

“Beste jongeren in de gemeente Lopik,

Als burgemeester van de gemeente Lopik wil ik graag iets tegen jullie zeggen. Zoals je merkt hebben we te maken met een coronavirus en ik zou zeggen: Bij het coronavirus gaat het om KAC!

Het gaat allereerst om de letter K van Kalmte.

We moeten kalm blijven, we moeten goed voor onszelf zorgen, goed eten, goed slapen, goed je handen met zeep wassen en naar elkaar omkijken.

De tweede letter is de letter A van Afstand.

We moeten afstand tot elkaar houden, hoe moeilijk dat ook is. Graag wil je chillen of met je vrienden en vriendinnen bij elkaar zijn, maar respecteer die afstand van anderhalve meter.
De A van Afstand gaat ook over Afstandelijk. En dat is juist wat we niet willen. Probeer juist in contact te blijven met anderen. Met je telefoon contact leggen met je vrienden en vriendinnen, maar misschien ook wel met je opa of oma of die buurvrouw die alleen thuis is. Misschien kun je een boodschap voor haar doen.

En dan de C. De C staat voor Creativiteit en inventiviteit.

Deze tijd vraagt naast kalmte en afstand ook creativiteit. Er ontstaan hele mooie initiatieven en ik daag je uit om daar ook in mee te denken. Wat kun je voor iemand anders betekenen. En hoe kun je ervoor zorgen dat we samen hier goed uitkomen.

Blijf je ook realiseren dat er diverse mensen zijn die al ziek zijn in onze omgeving en dat je daar niet lichtvaardig over denkt. Want jij kan zelf ook drager zijn van het virus en dat kan een gevaar zijn voor de gezondheid van iemand anders. Dus houd die afstand.

Dus kortom, corona is KAC: Kalm blijven, Afstand houden en Creatief zijn. Ik reken op je!”