Coronavirus (COVID-19) (27-03-2020)

Home > Nieuws > Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19) (27-03-2020)

RSS

Update 27 maart

Burgemeester Laurens de Graaf speelt 'Imagine' op zijn trompet om de inwoners van de gemeente Lopik een hart onder de riem te steken.

#hartonderderiem #coronacrisis #muziekverbindt

Klik op de foto en bekijk en beluister de video:

Update 24 maart

Tot en met maandag 23 maart publiceerden we dagelijks het nieuwe aantal bevestigde positief geteste persoon met coronavirus in onze gemeente. Inmiddels verwijst de GGD regio Utrecht voor updates over het aantal positief geteste personen naar de website van het RIVM. Daarbij geeft de GGDrU aan dat het testbeleid van het RIVM de afgelopen periode is gewijzigd. Dit testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen. Het aantal bevestigde positief geteste personen is hierdoor geen goede graadmeter meer voor het totale aantal besmettingen in de regio.

Ook de gemeente Lopik verwijst daarom vanaf vandaag (24 maart) naar de website van het RIVM. Let daarbij wel op het volgende. De aantallen per gemeente zijn gebaseerd op 100.000 inwoners. Om het aantal geregistreerde besmettingen te berekenen deelt u het getal 100.000 door het aantal inwoners van de gemeente Lopik (14.500). Het getal van het RIVM deelt u vervolgens door 6,9 (100.000 ÷ 14.500 = 6,9). Dus: 100.000 ÷ 14.500 = 6,9 > getal RIVM ÷ 6,9 = aantal geregistreerde besmettingen.

Update 23 maart

Verdere aanscherping van de maatregelen
Vanavond heeft het kabinet de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen verder aangescherpt: Blijf zoveel mogelijk thuis, blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kappers, nagelsalons en schoonheidsspecialisten sluiten tot en met 6 april. Alle bijeenkomsten en evenementen worden afgelast tot 1 juni 2020 (ook bij minder dan 100 bezoekers). Kijk voor alle informatie op de website van de Rijksoverheid.

Geregistreerde besmettingen
De GGD heeft vandaag vastgesteld dat er helaas opnieuw drie inwoners van de gemeente Lopik positief zijn getest op het coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal geregistreerde besmettingen in onze gemeente op tien. Heel veel sterkte en beterschap gewenst!

Update 22 maart

Geregistreerde besmettingen
De GGD heeft vandaag vastgesteld dat er helaas opnieuw twee inwoners van de gemeente Lopik positief zijn getest op het coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal geregistreerde besmettingen in onze gemeente op zeven. Heel veel sterkte en beterschap gewenst!

Update 21 maart

Geregistreerde besmettingen
De GGD heeft vandaag vastgesteld dat er opnieuw een inwoner van de gemeente Lopik positief is getest op het coronavirus (COVID-19). Burgemeester Laurens de Graaf heeft telefonisch contact gehad met de familie van deze vijfde geregistreerde besmette coronapatiënt. Sterkte en van harte beterschap gewenst!

De burgemeester heeft vandaag ook telefonisch contact gehad met een inwoner die vandaag is ontslagen uit het ziekenhuis en nu coronavrij is. Een voorspoedig herstel gewenst!

Update 20 maart

Burgemeester Laurens de Graaf spreekt inwoners gemeente Lopik toe over coronavirus en de gevolgen die ons allen raken.
"Houd het hoofd koel en het hart warm. Blijf naar elkaar omzien."
#coronavirus #SocialDistancing #anderhalvemeter!

De uitgeschreven tekst van de video vindt u via deze link.

Klik op de foto en bekijk de video: