“Een compliment voor uw mantelzorg!” (15-10-2019)

Home > Nieuws > “Een compliment voor uw mantelzorg!”

“Een compliment voor uw mantelzorg!” (15-10-2019)

Dit item is verlopen op 10-11-2019.

Mantelzorgwaardering 2019

Het werk van mantelzorgers is van onschatbare waarde. Wethouder Johan van Everdingen spreekt daarom zijn bewondering en waardering uit naar alle mantelzorgers in de gemeente Lopik. Dat doet hij door mantelzorgers dit jaar een speciale wenskaart te geven.

Er zijn 4 miljoen mantelzorgers in Nederland, daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor een zorgbehoevende partner, kind, familielid of vriend(in). Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor het ondersteunen en waarderen van mantelzorgers. Daarom besteden we ook dit jaar weer aandacht aan het onderwerp mantelzorg en waarderen we mantelzorgers met een VVV-bon ter waarde van €50,- en daarnaast een lokale cheque ter waarde van €30,- als blijk van waardering. De lokale cheque kunnen mantelzorgers verzilveren bij verschillende Lopikse ondernemers.

Jonge mantelzorgers
1 op de 4 jongeren in Lopik is een mantelzorger. Als gemeente waarderen we deze groep mantelzorgers enorm omdat zij de extra zorgen die in sommige thuissituaties voorkomen voor hun rekening nemen. Jonge mantelzorgers ontvangen een cadeau in de vorm van een Bol.com bon ter waarde van €40,-. Ben je tussen 11 en 24 jaar, woon je in Lopik én is er bij jou thuis iemand die langdurig ziek is, een beperking heeft of verslaafd is? Meld je dan aan via jongemantelzorgers@stichting-pulse.nl of bel/app naar Tielke Pollux (06) 44 13 22 70 of Ody van 't Veer (06) 49 82 42 70.

Waardering aanvragen
De VVV-bonnen en lokale cheque kunnen worden aangevraagd bij het steunpunt mantelzorg Pulse (0348) 79 20 06, het Breed Sociaal Loket (0348) 55 99 55 of via Vitras (0900) 82 123 82.

Deelnemende lokale ondernemers

Dit jaar doen de volgende lokale ondernemers mee: