Enquête 'Waardevol Lopik' online (06-09-2021)

Home > Nieuws > Enquête 'Waardevol Lopik' online

Enquête 'Waardevol Lopik' online (06-09-2021)

De gemeente Lopik bereidt een fusie voor met (een) andere gemeente(n). Het is nog niet duidelijk met wie de gemeente gaat fuseren. De gemeente gaat hierover nog met andere gemeenten het gesprek aan.

Met uw hulp bereidt de gemeente zich goed voor
De gemeente wil zich goed voorbereiden op deze gesprekken en wil kunnen laten zien wat de verschillende dorpen in Lopik uniek maakt. De gemeente wil ook aan mogelijke fusiepartners vertellen wat inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners waardevol en belangrijk vinden aan hun omgeving; in het nu en voor de toekomst. Zo kan hier in het vervolgproces rekening mee worden gehouden.

Dit gebeurt er met het resultaat
Van alle antwoorden wordt een rapportage gemaakt. Deze rapportage kunt u vanaf november vinden op www.waardevollopik.nl. Het resultaat wordt ook samen met andere informatie (o.a. uit groepsgesprekken en interviews) verwerkt in een mooi tijdschrift en gedeeld met u en de gemeenteraad.

De gemeenteraad gebruikt het om de gesprekken voor te bereiden
Met de gemeenteraad wordt afgesproken met welke uitgangspunten de gemeente het gesprek aangaat met andere gemeenten. Dit gaat spelen vanaf april 2022. Het is vervolgens aan de fusiepartners om samen tot een ontwerp van de nieuwe gemeente te komen. Hierover blijven we u informeren via www.waardevollopik.nl

Hoe vult u de enquête in?
Fijn dat u de enquête in wilt vullen. Dit kost ongeveer 10 minuten. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt.
Via deze link komt u bij de online vragenlijst terecht. U kunt de enquête invullen t/m 29 september 2021.