Ereprijs Wijk- en buurtbeheer 2017 uitgereikt (05-01-2018)

Home > Nieuws > Ereprijs Wijk- en buurtbeheer 2017 uitgereikt

Ereprijs Wijk- en buurtbeheer 2017 uitgereikt (05-01-2018)

Dit item is verlopen op 05-03-2018.

Op donderdag 4 januari 2018 vond de feestelijke uitreiking plaats van de Ereprijs voor Wijk- en Buurtbeheer 2017, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik. Wethouder J.R.C. van Everdingen reikte de prijzen uit. De eerste prijs ging naar Dagopvang de Warmtebron. Werkgroep Samen (kom je) verder werd tweede. De Blikvanger ontving de derde prijs.

Als inwoners samen met buurt- of dorpsgenoten de leefbaarheid van de woonkern verbeteren, kan de vrijwilligersgroep de Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer winnen. De Ereprijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een drietal geldprijzen. De eerste prijs is een bedrag van € 500. De tweede en derde prijs is een bedrag van € 100. Het bedrag mag vrij worden besteed, maar moet wel ten dienste van de groep of wijk worden gebracht.

De jury had de opdracht uit veertien inzendingen drie prijswinnaars te kiezen.

Bij de selectie is gekeken naar de criteria zelfwerkzaamheid, creativiteit, originaliteit, aantal betrokken vrijwilligers, resultaat en draagvlak. De jury is tot de conclusie gekomen dat alle negen inzendingen aan deze criteria voldoen. Daarom geeft de jury een welgemeend compliment aan alle vrijwilligers die steeds weer klaar staan om al deze activiteiten te organiseren.

De prijswinnaars van de Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer 2017 zijn:

1e prijs: Dagopvang de Warmtebron

Wat de Warmtebron doet is fantastisch. Dit zou de jury in iedere kern van de gemeente Lopik wel willen zien. De Warmtebron geeft een warm gevoel.

Dagopvang De Warmtebron met wethouder Van Everdingen

2e prijs: Werkgroep Samen (kom je) verder

Voor hun bijdrage aan het laten integreren van mensen en voor het creëren van een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De jury noemt dit initiatief een toppertje. Als er zo wordt omgekeken naar anderen, zullen we weinig problemen met elkaar hebben.

Samen (kom je) verder met wethouder Van Everdingen

3e prijs: De Blikvanger

De impact die zij hebben op de doelgroep is van grote waarde. De mensen worden op een prachtige manier geholpen. Dit soort initiatieven ziet de jury graag op meer plekken.

De Blikvanger met wethouder Van Everdingen

Alle prijswinnaars met burgemeester De Graaf en wethouder Van Everdingen