Erespeld voor bakker Arie Schep van Bakkerij De Keizerskroon in Lopik-dorp (21-03-2018)

Home > Nieuws > Erespeld voor bakker Arie Schep van Bakkerij De Keizerskroon in Lopik-dorp

Dit item is verlopen op 21-05-2018.

Op woensdag 21 maart 2018 ontving bakker de heer A. Schep de erespeld van de gemeente Lopik uit handen van burgemeester L.J. de Graaf. De heer Schep ontvangt de erespeld omdat hij 50 jaar werkzaam is als bakker in Bakkerij ‘De Keizerskroon’ en vele Lopikse verenigingen, clubs en goede doelen ondersteunt door het schenken van brood en ander lekkers uit zijn bakkerij. De erespeld is uitgereikt in Bakkerij ‘De Keizerskroon’ aan de Dorpstraat 36 in Lopik.

Bij Bakkerij ‘De Keizerskroon’ aan de Dorpstraat in Lopik wordt al sinds 1848 brood en banket gebakken van eerlijke grondstoffen en producten. Arie Schep werkt sinds zijn 15de en dit jaar 50 jaar, in de bakkerij; eerst bij zijn vader en in 1982 nam Arie de bakkerij over en ging zijn vrouw Astrid meewerken in de zaak.

Bakker Arie Schep ondersteunt vele Lopikse verenigingen, clubs en goede doelen door het schenken van brood en ander lekkers uit zijn bakkerij. Hij maakt geen onderscheid in wie hij ondersteunt, nooit doet iemand tevergeefs een beroep op hem. Zo bakt de bakker iedere week een grote hoeveelheid extra brood voor de klanten van de Voedselbank in Lopik. Op die manier kan de Voedselbank al hun klanten ruim voorzien van goed en gezond brood. Met Kerst doet hij graag nog iets extra’s. De peuterspeelzaal, de Tentdagen, de Activiteitencommissie, de Evangelisatie­­commissie en het Missionaire Team van de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Kerk, ze kunnen allemaal al jaren rekenen op de gratis bijdrage van bakker Schep in de vorm van cake met botercrème voor de peuters, koekjes, brood voor broodmaaltijden, meters krentenbrood voor het ontbijt van de vrijwilligers van de jaarlijkse rommelmarkt en olie, beslag, ingrediënten en oliebollenzakken voor oliebollenacties waarvoor hij zelfs belangeloos zijn bakkerij en zijn bakpan ter beschikking stelt.

Jong en oud in Lopik-dorp weten dat het normaal en erg gezellig is om na afloop van een feestje, een avondje stappen, een middag schaatsen op de ijsbaan, een catechisatieles of voor of na schooltijd nog even ‘langs het bakkertje’ – een begrip in Lopik - te gaan. Al generaties lang komen kinderen en tieners op de meest ongebruikelijke tijdstippen langs in de bakkerij om te snoepen van restjes koek, taart of cake uit de bakkerij.

Wat hij allemaal voor anderen doet en al vijftig jaar net iets meer verdient dan hij weggeeft, vindt de bescheiden bakker Arie Schep heel gewoon. Een warme bakker met het gouden hart op de juiste plaats.

Toekenningscriteria erespeld

De erespeld kan worden toegekend aan inwoners als blijk van waardering voor hun langdurige en meer dan evenredige inzet voor een plaatselijke vereniging, of bijzondere inzet voor de plaatselijke gemeenschap of aan personen die jegens de plaatselijke gemeenschap of de gemeente algemeen erkende verdiensten hebben verworven. De erespeld kan ook worden toegekend aan inwoners, die 50 of 60 jaar onafgebroken lid zijn van een plaatselijke vereniging, ter gelegenheid van hun jubileum.

Burgemeester Laurens de Graaf spelt de erespeld van de gemeente Lopik op bij bakker Arie Schep

Bakker Arie Schep is stil en onder de indruk.