Erespelden voor mevrouw H.A.M. van Baaren en mevrouw A. Lammers uit Lopik (11-03-2019)

Home > Nieuws > Erespelden voor mevrouw H.A.M. van Baaren en mevrouw A. Lammers uit Lopik

Dit item is verlopen op 11-05-2019.

Op donderdag 7 maart 2019 ontvingen mevrouw H.A.M. van Baaren-Houdijk en mevrouw A. Lammers-Dunnewold, beiden uit Lopik, de erespeld van de gemeente Lopik uit handen van burgemeester Laurens de Graaf.

De dames ontvingen de erespeld omdat zij al ruim 30 jaar onafgebroken lid zijn van en zich actief inzetten voor De Zonnebloem. De erespelden werden uitgereikt tijdens een bijeenkomst van De Zonnebloem, afdeling Lopik/Cabauw.

Mevrouw H.A.M. van Baaren-Houdijk uit Lopik

Mevrouw van Baaren is sinds 1 januari 1987 lid van De Zonnebloem. Zij was al vrijwillig actief voordat ze samen met mevrouw Lammers de afdeling Lopik/Cabauw oprichtte. De dames zijn de activiteiten gestart in Cabauw, onder de vlag van de afdeling IJsselstein. Vijf jaar later, op 25 november 1993, ging de afdeling Lopik/Cabauw van start. Mevrouw Van Baaren heeft circa tien gasten, allen in Cabauw, die ze zeer regelmatig op fiets vanuit Lopik bezoekt. Ze is heel sociaal en doet meer dan haar taak als vrijwilliger van De Zonnebloem. Altijd helpt zij mee met de activiteiten van de gasten, begeleidt mindervalide mensen en duwt de rolstoel. Mevrouw Van Baaren is een trouw lid die ook altijd aanwezig is op de tweemaandelijkse vrijwilligersvergadering en op de achtergrond trouw haar werk doet.

Foto: Leo Bennis

Mevrouw A. Lammers-Dunnewold uit Lopik

Ook mevrouw Lammers is lid van de Zonnebloem sinds 1 januari 1987. Samen met mevrouw Van Baaren richtte zij op 25 november 1993 de afdeling Lopik/Cabauw op.

Mevrouw Lammers heeft zich altijd bijzonder ingespannen voor de vakanties van de gasten van zowel de afdeling Lopik/Cabauw als in de regio. Zij is verpleegkundige en meer dan welkom om aanwezig te zijn bij de vakanties van De Zonnebloem. Jaarlijks gaan er vier à vijf gasten uit de regio mee op vakantie. Mevrouw Lammers was tot 2013 bestuurslid; het regelen van het bezoekwerk behoorde tot haar taken. Dit is een intensieve klus als vertrouwenspersoon en het vinden van de juiste match tussen gast en vrijwilliger.

Mevrouw Lammers is heel actief bij het bezoeken van haar eigen gasten, maar bezoekt ook regelmatig gasten van andere vrijwilligers. Voor de medewerkersvergadering zorgt zij dat het Inloophuis open is en dat de koffie klaar staat. Ook is mevrouw Lammers al 15 jaar vrijwilligster in de hospice in IJsselstein.