Erop uit met het nieuwe Beweeg & Doe boek (10-05-2021)

Home > Nieuws > Erop uit met het nieuwe Beweeg & Doe boek

Erop uit met het nieuwe Beweeg & Doe boek (10-05-2021)

Iedereen veilig laten sporten op zijn of haar eigen niveau, plaats en tijd. Dat is het doel van het nieuwe Beweeg & Doe boek van Team Sportservice provincie Utrecht. Het boek is bedoeld om senioren handvatten te bieden om actief bezig te blijven tijdens deze coronacrisis. Buitenlucht, bewegen, interactie en creativiteit zijn de thema’s in deze tweede editie.

Erop uit

Het Beweeg & Doe boek is een boek vol met opdrachten die senioren op een passend moment zelf kunnen uitvoeren. Op basis van de expertise en ervaring van onder andere de buurtsportcoaches van Team Sportservice provincie Utrecht, zijn opdrachten samengesteld die passen bij de wensen en behoeften van de doelgroep. De opdrachten variëren van laagdrempelige beweegoefeningen tot een buurtbingo. Daarnaast is er in dit boek extra aandacht voor creativiteit en sociale interactie. “De coronacrisis heeft er helaas voor gezorgd dat ouderen minder zijn gaan bewegen”, vertelt buurtsportcoach aangepast sporten Elzemieke van Empel. “Wij hebben dit boek gemaakt om ouderen binnen de maatregelen op een veilige manier te kunnen laten bewegen.”

Samen aan de slag

Team Sportservice provincie Utrecht verspreidt het boek in de gemeenten waar zij het sportbeleid uitvoert. In de gemeente Lopik en Vianen wordt het boek onder andere verspreid onder woonvoorzieningen en zorginstellingen. Het boek is ook online te downloaden via: www.teamsportservice.nl/actueel/nieuws/beweeg-doe-boek-eropuit/ of ga naar de website van Team Sportservice provincie Utrecht en kijk bij actueel.

Meer informatie over bewegen

Voor hulp bij het vinden van passend beweegaanbod kan contact worden opgenomen met buurtsportcoach Elzemieke van Empel, via evanempel@teamsportservice.nl