Geen verder onderzoek naar mogelijke huisvesting gemeente Lopik in pand Rabobank (11-07-2019)

Home > Nieuws > Geen verder onderzoek naar mogelijke huisvesting gemeente Lopik in pand Rabobank

Dit item is verlopen op 11-08-2019.

In de afgelopen maanden zijn de mogelijkheden van woningbouw onderzocht op de locatie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Lopik. De aanleiding voor het onderzoek was het opheffen van de vestiging van de Rabobank aan de Rembrandtlaan in Lopik. Het uitgangspunt was het realiseren van maatschappelijke waarde op de juiste plaats door op de locatie van het gemeentehuis een woningbouwprogramma te realiseren dat in de woningbehoefte van Lopik voorziet.

De verhuizing van het gemeentehuis biedt namelijk de kans om woningen/appartementen voor vooral senioren te bouwen. Dichtbij voorzieningen zoals winkels en dichtbij het Lentehof-complex. De voorwaarde voor de gemeente Lopik was dat de transactie geen geld mocht kosten, om de begroting nu en in de toekomst niet extra te belasten.

Om aan de voorwaarde van een kosteloze transactie te voldoen, is het noodzakelijk dat overeenstemming wordt bereikt over de aankoop van de Rabobank-locatie en de locatie van het gemeentehuis. Uit de berekeningen is inmiddels gebleken dat aan deze voorwaarde niet kan worden voldaan. Een gemeentelijke investering in een te realiseren woningbouwprogramma in combinatie met het herhuisvesten van het gemeentehuis is daarom op basis van politieke en financiƫle argumenten op dit moment niet verantwoord. Dit is dan ook de reden dat het onderzoek niet verder wordt uitgevoerd.

Nu uit het onderzoek blijkt dat verhuizen niet haalbaar is, blijft het gemeentehuis gehuisvest aan het Raadhuisplein in Lopik en gaat de Rabobank verder kijken naar mogelijkheden voor het pand aan de Rembrandtlaan in Lopik.