Gemeente Lopik doet aangifte van moedwillige vernieling solar wifibank en overkapping aan Rolafweg Zuid (13-12-2019)

Home > Nieuws > Gemeente Lopik doet aangifte van moedwillige vernieling solar wifibank en overkapping aan Rolafweg Zuid

Dit item is verlopen op 13-02-2020.

De gemeente Lopik heeft medio oktober geconstateerd dat de zogenaamde solar wifibank bij de skatebaan aan de Rolafweg Zuid in Lopik onherstelbaar is vernield. Ook de overkapping is gesloopt. De gemeente Lopik heeft bij de politie aangifte van deze moedwillige vernieling gedaan. De gemeente zal de gesloopte wifibank en overkapping verwijderen. Er wordt geen nieuwe wifibank teruggeplaatst.

Quote wethouder Johan van Everdingen: “We betreuren het dat er blijkbaar mensen zijn die er genoegen in scheppen andermans eigendommen te vernielen. De gemeente Lopik tolereert dit niet en heeft hier dan ook aangifte van gedaan. Destijds heb ik bij de opening aangegeven dat de gemeente Lopik de wifibank niet zou vervangen als deze zou worden vernield. Er wordt daarom geen nieuwe wifibank teruggeplaats.

In juli 2017 werd bij de skatebaan aan de Rolafweg Zuid in Lopik een zogenaamde solar wifibank geplaatst. Via de met zonnepanelen uitgeruste wifibank kon je je telefoon opladen en kon gratis gebruik worden gemaakt van 4G internet.

Vernielde solar wifibank aan de Rolafweg Zuid in Lopik