Gemeente Lopik lanceert samen met Adviesraad Sociaal Domein Lopik animatiefilmpje over Breed Sociaal Loket (25-04-2019)

Home > Nieuws > Gemeente Lopik lanceert samen met Adviesraad Sociaal Domein Lopik animatiefilmpje over Breed Sociaal Loket

Gemeente Lopik lanceert samen met Adviesraad Sociaal Domein Lopik animatiefilmpje over Breed Sociaal Loket (25-04-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2019.

Sinds eind 2018 staan de nieuwe webpagina’s van het Breed Sociaal Loket, online. In navolging van deze frisse, nieuwe opzet van de digitale dienstverlening, heeft de gemeente Lopik samen met de Adviesraad Sociaal Domein Lopik een animatiefilmpje gelanceerd. Hiermee wil de gemeente  inwoners op een informatieve en heldere manier vertellen wat het Breed Sociaal Loket is en hoe de medewerkers inwoners van dienst kunnen zijn.   

In het filmpje staat Anna centraal, een alleenstaande moeder met een leuk huis, een verantwoordelijke baan en drie kinderen waarvan één kind met een zorgbehoefte. Ze redt zich prima omdat ze de hulp krijgt van het Breed Sociaal Loket.

De Adviesraad Sociaal Domein Lopik heeft vorig jaar de wens geuit om de dienstverlening van het Breed Sociaal Loket via een filmpje aan de inwoners te laten zien. Zij zijn hierover in overleg gegaan met de gemeente. Gerdine Kok, Consulent zorg en ondersteuning van de gemeente Lopik, is blij met het resultaat: “Het animatiefilmpje vertelt op een leuke manier wat de medewerkers van het Breed Sociaal Loket voor u als inwoner kunnen betekenen. Het laat zien dat je terecht kunt voor hulp en hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor de opvoeding van uw kinderen, voor mentale of financiële steun.” Het filmpje is te zien op de website van de gemeente Lopik en via social media kanalen als Facebook, Instagram en YouTube.       

De Adviesraad Sociaal Domein Lopik geeft de gemeente Lopik gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen binnen het sociaal domein. U kunt hierbij denken aan de inrichting van het toegangsloket (Breed Sociaal Loket) voor het verschaffen van voorzieningen voor mensen met beperkingen, jeugdzorg of huishoudelijke hulp.

Meer informatie over het Breed Sociaal Loket vind u op onze website via de pagina's van 'Breed Sociaal Loket'.