Gemeente Lopik reikt mantelzorgwaardering voor 4e keer uit. (03-10-2018)

Home > Nieuws > Gemeente Lopik reikt mantelzorgwaardering voor 4e keer uit.

Gemeente Lopik reikt mantelzorgwaardering voor 4e keer uit. (03-10-2018)

Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders zorgen, regelmatig naast hun baan, voor een zieke dierbare. Sinds 2015 is de gemeente Lopik verantwoordelijk voor het geven van een waardering aan mantelzorgers. Ook dit jaar geeft de gemeente weer VVV-bonnen en lokale cheques aan mantelzorgers en Bol.com bonnen aan jonge mantelzorgers.

Met de Mantelzorgwaardering laten de gemeente en Stichting Pulse mantelzorgers zien hoe belangrijk hun taak is voor onze Lopikse samenleving. Om de waardering te ontvangen hoeft de mantelzorger zelf niet in Lopik te wonen. Degene voor wie wordt gezorgd wel.

Respijtweekend
Voor het eerst dit jaar organiseert het Steunpunt Mantelzorg Pulse een respijtweekend. Een speciaal weekend voor een groep mantelzorgers uit de gemeente Lopik waarbij sprake is van (dreigende) overbelasting. Zij kunnen van 26 tot en met 28 oktober 2018 in het Gelderse Huissen even afstand nemen van hun zorgtaken en nieuwe energie opdoen.

Verzilveren bonnen en cheques
Mantelzorgers kunnen de VVV-bon en de lokale cheque aanvragen bij het Steunpunt Mantelzorg Pulse (0348 - 792006). De lokale cheque is te verzilveren tot 1 april 2019. Op www.lopik.nl staan de deelnemende lokale ondernemers.

• IJssalon Scoop
  • Keurslager C. Oosterom
  • Plus van Velzen Lopik
  • Plus Willemsen Benschop
  • Intratuin Ijsselstein
  • Landwinkel de Fruitwaard Jaarsveld.

Voor meer informatie kunnen mantelzorgers terecht bij het Breed Sociaal Loket via bsl@lopik.nl of telefoonnummer (0348) 55 99 55 of Steunpunt Mantelzorg Pulse via telefoonnummer (0348) 79 20 06.