Gemeente Lopik start nieuwe jaar met twee nieuwe leveranciers van Wmo-hulpmiddelen voor inwoners (16-12-2020)

Home > Nieuws > Gemeente Lopik start nieuwe jaar met twee nieuwe leveranciers van Wmo-hulpmiddelen voor inwoners

Vanaf 1 januari 2021 starten er twee nieuwe leveranciers hulpmiddelen Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de gemeente. Medipoint en Welzorg gaan de komende vier jaar zorgen voor de levering van hulpmiddelen denk aan rolstoelen, scootmobielen en tilliften. Deze voorzieningen dragen ertoe bij dat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Eind 2020 loopt het contract met de huidige leverancier Meyra af. Daarom zijn de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein eind vorig jaar gezamenlijk een aanbestedingstraject gestart.

Op 7 december jl. heeft wethouder Eveline Schell van de gemeente IJsselstein, namens de vier gemeenten, de overeenkomsten getekend.

De ondertekening door (v.l.n.r.) de heren Schippers (relatiemanager) en Martens (CCO) van Medipoint, wethouder Schell (namens de regio Lekstroom), de heer Naborn (CCO) van Welzorg en de heer Van Eijk (Regionale Backoffice Lekstroom).

Huidige klanten Meyra

De nieuwe contracten betekenen dat de gemeenten met ingang van 1 januari 2021 afscheid nemen van Meyra. Inwoners die op dit moment een hulpmiddel gebruiken, ontvangen een brief van de gemeente. In deze brief staat dat er voor hen voorlopig niets verandert. Ze kunnen gewoon hun scootmobiel, rolstoel of ander hulpmiddel blijven gebruiken totdat deze aan vervanging toe is. Het onderhoud en reparatie van het hulpmiddel wordt vanaf 1 januari 2021 overgenomen door Medipoint en Welzorg Nederland B.V. Alle huidige klanten van Meyra ontvangen daarover een brief van één van deze twee nieuwe leveranciers.

Nieuwe leveranciers

De beide nieuwe leveranciers zijn in de regio Utrecht gevestigd: Medipoint is gevestigd in Houten en Welzorg in Vianen. De leveranciers hebben vele jaren ervaring en werken voor veel Nederlandse gemeenten. Voor meer informatie over deze leveranciers kunt u terecht op:

www.medipoint.nl/wmo/lopik en www.welzorg.nl/lopik

Inwoners kunnen voor meer informatie ook contact opnemen met het Breed Sociaal Loket via het contactformulier op de website of bel (0348) 55 99 55 van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.30 uur.